Den store lampe på Nørrebrogade har været et samtaleemne for flere, når de har siddet og nydt forårssolen hos Gaarden & Gaden. Foto: Martin Sørensen

Historien bag en ganske særlig lampe

HVAD ER DET?: Gennem tiden har vi fået flere forespørgsler fra læsere, der har siddet under en ganske særlig lampe hos Gaarden & Gaden på Nørrebrogade 88, mens de har fået lidt godt til ganen, og undret sig over, hvad den store, rødlysende lampe skulle forestille, og hvad historien var bag den.

Vi har sat os for at finde svaret på spørgsmålet og har kontaktet ejeren af Gaarden og Gaden og fået historien om Nørrebrogades karakteristiske lampe.

»Lampen forestiller en dråbe, og den går igen i vores logo. Vi ville gerne lave noget, som kunne være et vartegn for gaden, og som var smukt i sig selv,« fortæller ejer Thomas Spelling, som fortæller, at lampen er designet af Sara Houmann, og at den er lavet af en kombination af plexiglas og neonrør.

 

»Den er lavet af cirka 50-60 meter neonrør, som er mundblæst og bukket. Den er knap to meter høj og en halv meter i diameter,« siger Thomas Spelling.

Et tungt vartegn

Så stor en lampe vejer selvfølgelig også en hel del, og derfor har det været et stort arbejde at få den monteret. Der var regler, der skulle overholdes, så man var sikker på, at lampen bliver siddende uanset vind og vejr. I det hele taget har det været lidt af en rejse at få drømmen om et lysende vartegn for Nørrebrogade ført ud i livet, fortæller Thomas Spelling, som derfor kun har haft glæde af lampen i to år.

»Det var en dyr fornøjelse at få den produceret, og jeg måtte kontakte flere forskellige firmaer for at få en pris, som jeg kunne leve med. Så det var en lang proces, og jeg var næsten ved at give op,« siger Thomas Spelling.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

To lokale i Alternativets hovedbestyrelse

Rød sjæl i kirken 1. maj