At få udbedret Rantzausgade, så gaden bliver mere tryg at færdes i, har stået øverst på ønskelisten hos mange gennem flere år. Nu er det besluttet, at gaden skal gøres færdig i 2020. Arkivfoto: Martin Sørensen

Rantzausgade bliver omdannet i 2020

RANTZAUSGADE. Teknik- og Miljøudvalget har besluttet, at flere anlægsprojekter på Nørrebro og i Nordvest skal gøres færdig i 2020. Et af dem er Rantzausgade.

NY BESLUTNING: I mange år er der blevet sukket efter en mere sikker Rantzausgade, men igen og igen har forskellige benspænd forsinket projektet.

Senest var det anlægsloftet, der betød, at projekter, der ellers var besluttet til at skulle sættes i gang i 2019, måtte sættes i bero, herunder Rantzausgade.

Men nu har Teknik- og Miljøudvalget på et møde besluttet, at flere projekter på Nørrebro og i Nordvest skal gøres færdig i 2020. Det drejer sig om Rantzausgade, Trafikplanen for Indre Nørrebro og arbejdet med igangsættelsen af Nordvestpassagen.

Forvaltningen begrunder beslutningen med, at der er udgifter forbundet med at berosætte og opstarte projekter. Særligt kan der ved genopstart efter længere tid være sket så mange ændringer i byens behov og projektets forudsætninger, at projektet må omprojekteres og sendes i fornyet udbud, og projektet ville dermed blive udsat igen.

Til glæde for mange

Formand for Nørrebro Lokaludvalg Mogens Petersen er glad for, at omdannelsen af Rantzausgade langt om længe bliver en realitet.

»Det glæder mig, at Rantzausgade endelig kan blive en mere sikker vej for de 3000 lokale og mere end 10,000 pendlercyklister, der daglig har deres gang på gaden. Jeg er også glad for, at trafikplanen for Indre Nørrebro sættes i gang næste år – der har været involveret rigtig mange borgere i den proces. Og når folk bruger deres tid på at komme med input og viden, så er det altid rart, at der så faktisk også kommer noget ud af det,« siger formanden.

Han er glædeligt overrasket over, at der også er fundet plads til at starte arbejdet på Nordvestpassagen.

»Det er et tiltag der vil binde mimersparken og mjølneparken sammen med de mange ny familieboliger, der er, og som skal bygges nord for banen. Det har siden etableringen af mimersparken været et ønske fra både Nørrebro og Bispebjerg Lokaludvalg,« siger Mogens Petersen.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Familiefestival: Kom og bevæg dig

Mal på Mors dag og få maden betalt