Vandskaden på Biblioteket på Rentemestervej opstod på tredje sal og spredte sig til alle etager. Først nu halvandet år senere er førstesalen ved at være færdigrenoveret, og caféen kan endelig genåbne inden længe. Arkivfoto: Michael Paldan

Snart kan du igen snuppe kaffen på biblioteket

RENOVERING. I december 2017 blev Biblioteket på Rentemestervej ramt af en voldsom vandskade. Skaden betød, at alle etager måtte totalrenoveres, inklusiv caféområdet på førstesalen. Men snart er der igen udsigt til kaffe på biblioteket.

KAFFETØRST: Det sidste halvandet år har man skullet kigge langt efter en kop kaffe som gæst på Biblioteket på Rentemestervej. En voldsom vandskade i december 2017 betød nemlig, at flere etager i den gamle del af bygningen skulle totalrenoveres, inklusiv caféområdet på førstesalen.

Og det har altså taget omkring halvandet år at gøre bygningen klar til, at caféområdet igen kan tages i brug.

»Årsagen er en omfattende vandskade opstået på tredje sal, som bredte sig ud på alle etager. Skaden medførte en stor skimmelsanering på alle etager, hvor vi var nødsaget til en komplet nedrivning af alle etager. Caféen var ligeledes stærkt medtaget, herunder teknisk inventar og indretningen,« siger kundechef ved Københavns Kommune Jens Svane i et skriftligt svar.

Om lidt er kaffen klar

Førstesalen, hvor caféen ligger, forventes færdig i uge 24, og ifølge leder af Biblioteket Stine Høi, vil man igen kunne købe kaffe senest i uge 25.

Hun glæder sig over, at man snart kan se en ende på istandsættelsen af biblioteket og forstå godt, at brugerne har savnet at kunne købe en kop mokka i caféen.

»Det har da en stor betydning for oplevelsen af at komme på biblioteket. Bøger og kaffe hører bare sammen,« siger Stine Høi.

Ligesom før vandskaden bliver det Kaffekværnen, der forpagter caféen.

LÆS OGSÅ: https://kbhliv.dk/2018/01/17/30896/det-regnede-ned-fra-lofterne/

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Mylius Thomsen gør comeback på rådhuset

Søndagsjazz i Den Gule Villa