Stengade modtager årets største donation fra ¿Den Gode Lyd¿-puljen. Arkivfoto: Martin Sørensen.

Fire spillesteder får penge til fed lyd

ENGLELYD. Stengade, K44, Ungdomshuset og Øen kan alle se frem til en opgradering af lyd og akustik i løbet af 2019. Alle fire spillesteder har nemlig modtaget en bevilling fra Tuborgfondet Musikhjælp.

DONATIONER: Tuborgfondet Musikhjælp har offentliggjort navnene på fire spillesteder og kulturhuse på Nørrebro og i Nordvest, som til sammen får 792.000 kroner til at opgradere lydudstyr og akustikforhold: Stengade, K44, Ungdomshuset og Øen.

Godt naboskab

Tuborgfondets støtte på 200.000 kr. til K44 skal være med til at sikre en bedre lydisolering- og regulering, hvilket ikke kun skal være til gavn for det vækstlag, som K44 støtter, men også skal komme lokalområdet til gode:

»Vi er utroligt glade for den opmærksomhed og anerkendelse, der følger med bevillingen fra Tuborgfondet til indsatsen på K44. Samtidig er det en kæmpe hånd til bedre at kunne få koncerter og fester i musikkens vækstlag til at leve side om side med et tæt bebygget lokalområde. Vi forstår værdien af et godt naboskab, og glæder os derfor til at dele nyheden med alle de omkringliggende husstande med småbørnsfamilier, folk med natarbejde, dem der altid sover med åbne vinduer og de støjfølsomme,« lyder det fra Lisbeth Bryhl fra K44 Outside i en pressemeddelelse.

300.000 til Stengade

Største bevilling gik til Spillestedet Stengade Årets største bevilling går til Spillestedet Stengade på Nørrebro, der modtager 300.000 kroner til en forbedring af deres lyd.

Spillestedet er udvalgt for deres evne til at booke fra det lokale vækstlag og det fællesskab blandt de mange frivillige, som hver uge sikrer, at spillestedet kører.

Spillestedsleder Jim Q. Holm er selvsagt begejstret:

»For et non-profit og meget frivillig funderet spillested som Stengade falder bevillingen på et tørt sted. Vi har fokus på at præsentere den nye musik fra vækstlaget, og der er oftest ikke de store penge i at agere talentfabrik.

At kunne købe et nyt PA-anlæg er nu muligt, og ud over at det markant vil forbedre koncertoplevelsen for vores publikum, har det også medført at vores hårdt prøvede hus-lydtekniker i disse dage er den gladeste mand i verden.«

Øen og Ungdomshuset

Øen i Mimersgade har med fokus på vækstlaget skabt et miljø omkring den elektroniske musik i København. Tiden er dog kommet, hvor stedets tekniske udstyr ikke længere kan følge med stedets ambitioner om at give publikum de bedste intime, elektroniske koncertoplevelser, siger Mikkel Sönnichsen fra Øen:

»I takt med at den elektroniske scene herhjemme i disse år opnår international anerkendelse, har vi som spillested i længere tid gerne ville kunne følge med i udviklingen. Med Tuborgfondet Musikhjælps støtte kan vi nu facilitere koncerter og oplevelser, der matcher dem man finder udenfor Danmark, og det er vi selvfølgelig meget glade for og stolte af.«

Foreningen Baren fra Ungdomshuset modtager 143.000 kroner. I begrundelsen lyder det, at Ungdomshuset har fokus på det lokale vækstlag, men også at de har ambitioner om at skabe frivillige fællesskaber gennem musikken – og et kontinuerligt arbejde med at kvalitetssikre lyden:

»Vi er super glade for, at Tuborgfondet Musikhjælp har bevilget penge til vores arbejde med lyden i ’Dødsmaskinen’, hvor størstedelen af vores koncerter afholdes – og ofte med nyt opstartede bands.

Pengene skal bruges på at forbedre de lydmæssige forhold for både kunstnere og lydteknikere.

Alle vores lydteknikere har lært at arbejde seriøst med lyd igennem deres frivillige arbejde i Ungdomshuset, og her vil et nyt lydanlæg gøre det muligt samt nemmere for både musikere og lydpersoner, at lære at definere det ønskede udtryk,« siger Susanne Nielsen på vegne af Ungdomshusets lydgruppe.

Fakta: Den Gode Lyd

Tuborgfondet Musikhjælp er skabt for, at endnu flere forskellige unge kan engagere sig i musikken og for at bidrage til at skabe en mere mangfoldig musikverden.

I 2019 uddeles der i alt 2,5 mio. kr. til 21 spillesteder fordelt over hele Danmark. I alt 82 spillesteder søgte puljen, og til sammen søgte de om støtte for knap 15 mio. kr.

Det er foreløbig sidste år med puljen ’Den Gode Lyd’. Puljen har fra 2017-2019 støttet med 7,5 mio. kr. til i alt 54 spillesteder og kulturhuse.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Bella Byhave er sommerklar

Kalder alle idémagere: By & Havn søger gode idéer til nye havneprojekter