Skolegården i forårssolen. Foto: Områdefornyelsen Nørrebro.

Giv dit besyv om fremtidens Blågård Skole

IDÉMØDE. Blågård Skole ombygges og udvides i samspil med klimaprojektet i Hans Tavsens Park. 22. maj løftes sløret for planerne ved et møde på skolen.

OMBYGNING: Blågårds Skole og fritidstilbud er under forandring: Skolen udvides og løftes som helhed med en renovering af bygninger og skolegårde, blandt andet med to mindre nye bygninger til skole og fritid.

Arbejdet sker i samtænkning med byrums- og klimatilpasningsprojektet for Hans Tavsens Park, mellemrummet mellem skolens bygninger og Korsgade. På et såkaldt interessemøde 22 maj kan man høre om projekterne og se tegninger af fremtidens Blågård Skole og udearealerne.

Flere elever på Nørrebro

Vi bliver flere og flere københavnere, og antallet af skolebørn forventes at stige med cirka 19.000 frem mod 2039, hvor børnetallet topper.

På Nørrebro er der i dag mangel på et og om tre år to skolespor. For at løse det fremtidige behov, skal Blågård Skole udvides med et skolespor.

En udvidelse og modernisering af Blågård Skole skal opfylde skolens fremtidige behov og kunne holde i mange år. De fysiske rammer skal tilpasses nye måder at undervise på, være fleksible i forhold til klasse- eller gruppeundervisning og kunne bruges i forskellige fag.

Et grønt samlingspunkt

Skoleprojektet tænkes sammen med det store byrumsprojekt, som er sat i gang af Københavns Kommune for at klimasikre Nørrebro.

Byrumsprojektet er opdelt i tre delområder: Hans Tavsens Park, mellemrummet mellem Blågård Skoles bygninger og Korsgade.

Den sammenhængende skybrudsløsning binder delområderne såvel som skolens forskellige skolegårde og bygninger sammen i ét grønt forløb: Skolegårdene åbnes op og gøres grønnere med områder og lommer til samling, læring og bevægelse. Hele området omkring Blågård Skole skal forvandles til et grønt og sikkert samlingssted med grønne regnvandsbede.

Se tegningerne og giv råd

Alle interesserede kan høre mere til interessemødet i Loungen på Blågård Skole den 22. maj kl. 17.00 -20.00.

Hér kan du møde rådgiverholdet af arkitekter og landskabsarkitekter, der tegner fremtidens Blågård Skole, høre dem fortælle om projektet og se tegningerne for den ombyggede skole.

Deltagerne kan komme med gode råd til arkitekterne og få svar på spørgsmål hos kommunens projektledere på skoleprojektet eller Områdefornyelsens sekretariat, som er projektledere på klimatilpasningsprojektet for Hans Tavsens Park, Mellemrummet og Korsgade. Der er også information om, processen for de to projekter kommer til at foregå og hvordan du kan være med til at præge den.

Alle interesserede er velkomne. Der serveres sandwich, kaffe, te og snacks.

Mødet afholdes af Københavns Kommune i et samarbejde mellem Byggeri København og Områdefornyelsen Indre Nørrebro.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Yduns suveræne U10-piger

Museumsinspektører viser rundt: Kom med på tur i Storm P.s univers