Det ligger nu fast, at Haraldsgade forbliver lukket for trafik ved Tagensvej, efter metrobyggeriet ved Skjolds Plads er overstået. Et ønske, beboerne og Nørrebro Lokaludvalg længe har haft. Foto: Martin Sørensen

Haraldsgade forbliver lukket for trafik ved Tagensvej

TRAFIK. Når metrobyggeriet er overstået ved Skjolds Plads, forbliver Haraldsgade lukket for gennemkørende trafik.

YDRE NØRREBRO: Da byggeriet af Cityringen gik i gang, lukkede man Haraldsgade af for bilister midlertidigt. Beboerne i Haraldsgade og Nørrebro Lokaludvalg har længe håbet på, at den gennemkørende trafik i gaden ville blive historie, når metrobyggeriet ved Skjolds Plads afsluttes.

Umiddelbart så det dog sort ud for beboerne, da politiet vurderede, at en lukning af gaden, der grænser op til både Nørrebro og Østerbro, ville forringe trafikafviklingen mellem de to bydele.

Politiet gav samtykke

Siden da har Teknik- og Miljøforvaltningen dokumenteret, at hverken en lukning eller en åbning af gaden vil have indflydelse på trafikken mellem de to bydele, og på den baggrund har politiet nu givet sit samtykke til en lukning af Haraldsgade ud mod Tagensvej.

»Det er godt, at vi kan få lukket Haraldsgade af for gennemkørende trafik, så beboerne i gaden kan få noget ro. Særligt efter mange år med metrobyggeri må det være befriende for beboerne, at der nu bliver fredeligere at bo og færdes på Haraldsgade. Det kan være hårdt og endda sundhedsskadeligt at bo op ad tæt trafik, og det er derfor, vi skal blive bedre til at lukke gader af for gennemkørende trafik,« siger stedfortrædende teknik- og miljøborgmester Karina Vestergård Madsen (EL) i en pressemeddelelse.

Lukningen af gaden vil samtidig sænke forureningen i gaden og gøre det mere sikkert for bløde trafikanter at færdes der.

 

 

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Vil du være stjerne: Kom til casting på Frederiksberg Teater

De har hjulpet over 180 voldsramte kvinder på et år