Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), transportminister Ole Birk Olesen (LA), overborgmester i København Frank Jensen (S) og borgmester på Frederiksberg Jørgen Glenthøj (K) var tirsdag på testtur med den nye metro. Foto: Martin Sørensen

Cityringen bliver ikke færdig til tiden

De fleste steder er stationerne blotlagt, og mange pladser og kvarterer ligner efterhånden sig selv ovenpå det mangeårige metrobyggeri.

Men under jorden er der ikke styr på de sidste detaljer, og derfor åbner Cityringen og de 17 nye stationer ikke til sommer som planlagt, men i stedet i slutningen af september. Det skriver metroselskabet i en pressemeddelelse.

De oplyser samtidig, at den endelige dato bliver meldt ud i juni.

Læs også: Tyveri fra metrohegn: Har nogen set disse to store billedplancher?

Vigtig milepæl misset

»Selv om det – i det store billede – er mindre ting, der mangler, har det desværre vist sig at være for meget til, at det er realistisk at indhente det forsinkede arbejde. Derfor er vi nødt til at rykke åbningen af Cityringen til slutningen af september,« siger Metroselskabets administrerende direktør, Henrik Plougmann Olsen i pressemeddelelsen.

Ifølge metroselskabet selv drejer forsinkelsen sig om, at der er en større mængde test, der er afgørende for sikkerhedsgodkendelsen af systemet, som endnu ikke er gennemført.

Læs også: Se billederne: Cityringen set fra oven

Forsinkelserne betyder også en ekstra regning på 165 millioner kroner, som Metroselskabet betaler.

»Vi har sammen med entreprenørerne lavet en opdateret og realistisk tidsplan, der betyder, at Cityringen kan åbne i slutningen af september. Det forudsætter naturligvis, at alle parter leverer en effektiv og koordineret indsats for at sikre et kvalificeret grundlag til at opnå den endelige sikkerhedsgodkendelse. Vi har fuldt fokus på at få gjort Cityringen klar til de mange kunder, der venter og glæder sig til at kunne tage det nye metronet i brug«, siger Henrik Plougmann Olsen.

Når Cityringen er åbnet, forventes antallet af rejser i metroen at blive fordoblet med cirka 122 mio. passagerer i 2020.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Hvor mon den er, den røde tråd?

Kampen mod madspild har base på Lindgreens Allé