Forældrene på Sankt Johannes Gårdens Fritidshjem er bekymrede for deres børns fremtid
Forældrene på Sankt Johannes Gårdens Fritidshjem er bekymrede for deres børns fremtid - Foto: Stig Nørhald/Ritzau Scanpix

DEBAT: Hvor skal vores børn hen, kære borgmester?

…Debat

DAGINSTITUTION: Sankt Johannes Gårdens Fritidshjem, der er del af en større selvejende integreret institution, er – ligesom alle andre fritidshjem i København – i fare for at blive omlagt til en KKFO.

Dette sker af økonomiske årsager og ikke af pædagogiske årsager. Dette er slemt nok, men i Johannes Gårdens særlige tilfælde betyder det også, at fritidshjemmet må lukke fuldstændig.

Den fond, der ejer vores lokaler, er nemlig ikke interesserede i at få et kommunalt tilbud i huset. Udover at et fantastisk sted med høj pædagogisk faglighed og hjertevarme er i fare for at blive slået i stykker, er vi forældre også ét stort spørgsmålstegn: Hvor i alverden vil man på Nørrebro sende de 140 børn, som lige nu er indskrevet på fritidshjemmet, hen efter skoletid?

Vores største frygt er, at man vil placere samtlige 140 børn i klasselokaler. Det er ikke en ønskværdig situation for nogen – og slet ikke for børnene.

Skolelokaler er skabt og indrettet til læring, og et fritidstilbud skal være anderledes. Det skal inspirere til nye og andre sociale relationer, aktiviteter, leg med rolle og identiteter, og hertil er de fysiske omgivelser og materialitet afgørende.

Vi vil ikke have, at vores børn skal tilbringe deres eftermiddage i lokaler, hvor de har været siden klokken 8. Vi mener ikke, at dette er godt for hverken den generelle trivsel eller børnenes udvikling – ligegyldigt hvor velment det bliver gjort.

Så vores spørgsmål til Børne- og Ungdomsforvaltningen med borgmester Jesper Christensen (S) i spidsen lyder: Hvilke lokaler vil man give de 140 børn på Sankt Johannes Gårdens Fritidshjem?

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Foto: Tivoli PR

Pernille Rosendahl bag fyrværkeri

Ninna Hedeager Olsen (EL) mener, at Københavns Kommune skal lytte mere til borgerne.

DEBAT: Lad os lytte til borgerne på Vesterbro og Sydhavnen