Socialborgmester Mia Nyegaard (R) vil have tilført flere penge til børneområdet i de kommende budgetforhandlinger.
Socialborgmester Mia Nyegaard (R) vil have tilført flere penge til børneområdet i de kommende budgetforhandlinger. - Foto: Arkivfoto: Michael Paldan.

DEBAT: Det er nu, vi skal være der for Københavns udsatte børn

…Debat

AF Mia Nyegaard (R)

Socialborgmester i Københavns Kommune

BØRN: Omkring 8.000 københavnske børn har en sag i Socialforvaltningen. Det har de, fordi de er blevet anbragt, er på vej ud i kriminalitet eller af andre årsager har brug for socialfaglig hjælp.

For eksempel fra Børnehus Hovedstaden på Henrik Pontoppidans Vej eller Hybelinstitutionen på Jesper Brochmands Gade på Nørrebro.

De seneste år er antallet af underretninger om børn, der mistrives, eksploderet i København. Fra 9.856 i 2014 til 14.295 i 2018.

Det er på sin vis positivt. For forklaringen er næppe, at flere børn mistrives i dag end for få år tilbage. I stedet handler det om, at de seneste års fokus på at blive bedre til at opspore børns mistrivsel, bærer frugt.

Men stigningen presser socialområdet økonomisk. Indtil nu har vi kunnet håndtere det ved en faglig omstilling fra anbringelser til forebyggende foranstaltninger. Nu er smertegrænsen imidlertid nået.

Vi har brug for at få tilført penge til området, hvis ikke det skal gå ud over kvaliteten af den indsats, vi tilbyder kommunens mest sårbare børn.

Vi er selvfølgelig nødt til fortsat at anbringe de børn, som har behov for at blive anbragt. Derfor er det de forebyggende og tidlige indsatser, vi er nødt til at tage pengene fra, medmindre vi får penge til området.

Det vil være en katastrofe. Først og fremmest for de børn, der ikke vil få den støtte, vi bør give dem. Men også for kommunens økonomi, da vi ved, at vi med vores tidlige indsatser forebygger anbringelser, som er meget dyrere.

Jeg håber, at vi på tværs af partiskel og forvaltningsmæssige interesser kan blive enige om at prioritere området til budgetforhandlingerne. Det skylder vi børnene.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Socialborgmester Mia Nyegaard (R) vil have tilført flere penge til børneområdet i de kommende budgetforhandlinger.

DEBAT: Det er nu, vi skal være der for Københavns udsatte børn

Udendørs Fitness Center, Sortedamssøen, olie på lærred.

København udstilles som olie på lærred