- Foto: Stig Nørhald/Ritzau Scanpix

DEBAT: Det er umuligt at skabe sunde fællesskaber uden faciliteter

Unge Medborgere, Bygmestervej 10, 2400 København NV.

DEBAT: Størstedelen af os unge på Nørrebro går rigtig meget op i fodbold, men vi kan ikke spille fodbold her. Vi startede en fodboldklub på Ydre Nørrebro for at imødekomme interessen, men vi er over 100 medlemmer og har ingen banetider.

Vi kører rundt til bydelens baner for at se, om de tilfældigvis skulle være ledige. Ofte uden held, og vi kommer først hjem efter midnat.

Flere hundrede børn og unge står på ventelister, og alle ved, at vi på Nørrebro mangler konstruktive fællesskaber, der holder unge fra at blive en del af de destruktive.

Børn og unge skal stimuleres fysisk og kognitivt og udvikle sig både individuelt og som gruppe. Vi mangler sunde frirum til os unge, hvor der stilles forventninger til os, og hvor vi kan udfolde vores potentiale og talent.

Vi mangler faciliteter, der kan styrke det lokale sammenhold og fastholde Nørrebros mange unge talenter og rollemodeller herhjemme, så de kan inspirere lokale børn og unge.

Vores lokale rollemodeller og frivillige lægger lige nu deres engagement i andre bydele, men vi har behov for dem her på Nørrebro.

Vi har i flere år forsøgt at skabe fokus på de manglende faciliteter for vores kommende generationers mulighed for at engagere sig i sunde fællesskaber.

Politikerne i Borgerrepræsentationen er lige nu i gang med budgetforhandlingerne om næste års budget og vi forventer, at I stepper up, prioriterer ungefællesskaberne på Nørrebro og viser, at demokratiet virker.

Hjælp os med at sikre sunde og aktive fritidsliv for unge på Nørrebro!

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Det var en benovet Asta Noomi Jørgensen, der søndag klippede den røde silkesnor, som markerede indvielsen af metrostationen på Frederiksberg Allé.19

Cityringen er på sporet: »Hold da op, det er fantastisk, at jeg har indviet metroen«

Tirsdag morgen blev City Avisen omdelt på forskellige knudepunkter i byen - her på Christianshavns Torv.

Nye sider af City Avisen: Velkommen i din nye lokalavis