Trine Schaltz mener, at politikerne hurtigst muligt bør tage hånd om den fremtidige mangel på praktiserende læger på Bispebjerg.
Trine Schaltz mener, at politikerne hurtigst muligt bør tage hånd om den fremtidige mangel på praktiserende læger på Bispebjerg. - Foto: Morten Germund/Ritzau Scanpix

DEBAT: Akut behov for fire praktiserende læger på Bispebjerg – gør noget, politikere!

Dette debatindlæg er udtryk for skribentens egen holdning.

Af Trine Schaltz, Næstformand i Bispebjerg Lokaludvalg

Der er lægemangel i Danmark – og i København. Men på Bispebjerg er problemet særligt presserende, fordi flere praktiserende læger i bydelen er på vej på pension. Det viser tal fra Sundhed- og Omsorgsforvaltningen i Københavns Kommune.

Bispebjerg risikerer at mangle fire praktiserende læger inden 2025. Derfor opfordrer Bispebjerg Lokaludvalg politikerne på rådhuset til at handle hurtigt, hvis problemet skal løses.

Der er rift om lægerne, og kommunen er nødt til at gøre en aktiv indsats for at sikre lægedækningen i København.

Faktisk kender vi i lokaludvalget til læger, der gerne vil have lægepraksis her i bydelen, og som vælger den aktivt til – også selvom 2/3 af bydelen er udsatte boligområder.

Der bor mange udsatte ældre og mennesker med sindslidelser i boligområder på Bispebjerg, og for dem er det særligt afgørende, at der er kort afstand til deres egen praktiserende læge, fordi de som oftest ikke er særlig mobile.

Derfor er det rigtig vigtigt at gøre en aktiv indsats for at tiltrække læger til netop vores bydel.

Det er her, vi har den korteste middellevetid i hele København, og et af de vigtige greb på vejen ud af denne kedelig statistik må være, at vi ikke reducerer lægemanglen i de udsatte boligområder.

Og for lige at blive helt konkrete i forhold til de to praktiserende læger, der har vist interesse for Bispebjerg: Det synes vi, at kommunen bør tage imod med kyshånd og gøre alt for at hjælpe på vej.

Der er et helt oplagt kommunalt lejemål ved Bispebjerg Torv, som kommunen er ved at sælge, og som kunne være ideelt som et lægepraksisfællesskab for to kommende læger.

Vi har hørt, at der nogle steder i kommunen arbejdes for at kunne igangsætte en lokalplanproces i dette lejemål, så der er vist en vilje fra kommunens side til at lovliggøre en lægepraksis her.

Men der mangler 400.000 kroner, for at det kan lade sig gøre at lade lokalerne stå tomme, indtil lokalplanen er færdiggjort.

Så kære politikere – vil I ikke nok kigge på sagen?

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Institutionen Galaxen havde held med sin protest mod planer om 15 affaldscontainere på dens lille legeplads. Fra venstre forælder Signe Thomsen, forælder Mette Østrup Rasmussen med datteren Ellie, pædagog Jytte Pallisgaard og forælder Nanna Lodberg Theut.

Protester hjalp: Galaxens legeplads ser ud til at slippe for affaldscontainere

I forbindelse med invaderingen af Monster Trucks i Royal Arena har Field‘s planlagt en række sjove aktiviteter med monster trucks fra Hot Wheels.

Monster truck-feberen rammer Field‘s: Skattejagt og racerbane hele weekenden