Distortion på Nørrebro i maj 2019
Distortion på Nørrebro i maj 2019 - Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix.

DEBAT: Distortion skal tilbage til københavnerne

Indlægget er udtryk for skribentens egen holdning

Af Astrid Aller, medlem af Københavns Borgerrepræsentation for SF

Distortion er for meget smadrefest. Distortion er ikke rart for københavnerne, men er i stedet domineret af fulde unge fra hele landet, som ikke har respekt for vores by.

Distortion er blevet for stor. Det skorter ikke med kritikker af Distortions udvikling de seneste år – og jeg er helt enig i meget af kritikken.

Distortion skal være en sjov gadefest, ikke en reklamefest for Red Bull og Jägermeister, som har betalt sig til at drive flere store scener de seneste år. Men hvordan skal Distortion finansiere sikkerheden og rengøringen, hvis de smider de kommercielle scener på porten?

Deres forslag er at lave nogle lukkede zoner udover dem, der allerede har været de seneste år. Her kan de mest larmende, mest smadreagtige fester foregå under ordnede forhold, og billetpriserne kan tjene penge ind til at lave sikkerhed og sjove arrangementer i de store, åbne områder.

I den resterende by er planen, at de lokale erhvervsdrivende igen skal være centrum for festerne, som det har været det tidligere.

Med lokale fester og langbordsmiddage på de veje, der tidligere var kæmpescener på. Kommer det til at virke? Det må tiden vise. Men det er på grund af denne omstilling og ændring af Distortion, at vi i SF stemmer for rammetilladelsen i Borgerrepræsentationen på torsdag.

For Distortion kan ikke fortsætte som nu. Det må ændre sig eller forgå.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Det emmer af hygge og intime musikalske oplevelser i Karens Minde Kulturhus spillested, der nu har fået navnet Klein.4

Spillested bliver navngivet med god musik og en bajer

Alexandra Hunts, ‘Can you hear the shape of the drum’.

Oplev kunstens maskinrum