De Gamles By.
De Gamles By. - Foto: Christian Ringbæk/Ritzau Scanpix

DEBAT: Giv os en grøn helhedsplan, der hænger sammen

Indlægget er udtryk for skribentens egen holdning.

Af Margaret Wikman på vegne af ejer- og andelsforeninger for Guldbergsgade 5, Guldbergsgade 3, Elmegade 25-27, Egegade 18-18A, Egegade 22, Birkegade 24 og Birkegade 26.

Den nye helhedsplan for De Gamles By er bekymrende. Sunde bygninger skal rives ned. Der bygges skole og diabetescenter i en grøn oase. Udnyttelsen af de grønne områder maksimeres. Trafikken øges og luften forurenes.

For at give plads til en tresporet skole og en idrætshal skal tre sunde bygninger rives ned. De er vurderet i højeste kategori på SAVE-metodens skala for bevaringsværdi. Lokalerne bruges af Sundheds- og Omsorgsforvaltningen.

I 2007 blev Stevnsgade Skole nedlagt på grund af manglende elever, og Sjællandsgade Skole var lukningstruet.

Kommunen lukker stadig klasser i lokale skoler, men i forventning om svagt stigende børnetal over de næste 15 år planlægger kommunen allerede nu en ny skole netop her. Det er ikke grøn bygge-etik.

’De Gamles By’ skal hedde ’Generationernes By’, og de nye planer skal skabe ’synergieffekt’.

Den grønne oase bruges af dens gamle beboere samt af børn ifølge med voksne, der søger fristed fra larm, trafik og menneskemylder. Høns, kaniner, får og geder klappes af glade børn og kærlighedshungrende individer i alle aldre.

Væksthus, naturlegepladser og stille områder danner rammer for, at børn og aldrende voksne kan få glæde af hinanden. Der er masser af synergi.

Vi frygter, at en tresporet skole med 6-700 elever ikke vil skabe synergi, men ødelægge den ro og fordybelse, brugerne søger. Vi kan ikke se synergien i et stort diabetescenter med flere hundrede dagspatienter i den smalle Møllegade.

I 90’erne blev vores tætte beboelseskvarter udlagt til café- og nattelivs distrikt for at tage presset fra Indre By.

Det har ikke været omkostningsfrit, og vi kæmper stadig for at begrænse trafikgener, støjgener og utryghed.

Vi ønsker en grøn helhedsplan, der ikke saboterer et hyggeligt gadeliv til glæde for lokale beboere og besøgende.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Sankt Annæ Pigekor.

Coronavirus får pigekor til at droppe turné

Et bud AKB Kbh på hvordan biblioteksgrunden på Jagtvej kan se ud, hvis de køber den og opfører nyt byggeri. Illustration: WE Architecture

Boligselskab inddrages i høring om bibliotek