Det fremtidige Distortion skal i en mere holdbar retning for københavnerne, mener Marcus Vesterager.
Det fremtidige Distortion skal i en mere holdbar retning for københavnerne, mener Marcus Vesterager. - Foto: Henrik Hildebrandt

DEBAT: Et bedre Distortion for københavnerne

Indlægget er udtryk for skribentens egen holdning

Af Marcus Vesterager (S), medlem af Københavns borgerrepræsentation for Socialdemokratiet

Torsdag aften blev det besluttet i Københavns Borgerrepræsentation, at give tilladelse til at Distortion endnu en gang kan afholdes i København til sommer, men med en ny mulighed for at indføre mindre betalingszoner. Der har forud for denne beslutning været stor debat om de nye betalingszoner, og hvorvidt Distortion nu ville blive en lukket fest. Jeg forstår godt denne debat, ligesom vi i Socialdemokratiet tidligere har stemt nej til betalingszoner under Distortion, da vi mener, at det skal være en åben fest, når det foregår på offentlige arealer.

Arrangørerne bag Distortion er enig i, at festerne fortsat skal være for de mange, og tilladelsen udpeger derfor kun mindre område, som vil være forbeholdt betalende gæster. Derudover skal de nye betalingszoner være med til at lette trykket i gaderne, mindske kommercialiseringen og rykke festen i en mere positiv retning, hvor der er færre gener for byen. Det mener jeg bestemt bør gives en chance.

Jeg bor selv her på Nørrebro, og når der er Distortion, foregår det lige ude foran min port. Jeg kender derfor til de problemer, der følger med Distortion, og som de senere år desværre er blevet værre og værre. Jeg deler derfor Distortions ambition om at skabe et arrangement, som i højere grad er til for os københavnere og lokale beboere. Jeg mener, at en by som København kan og bør kunne rumme et arrangement som Distortion, men der er ingen tvivl om, at det ikke kan fortsætte som hidtil.

Derfor er jeg også gået med til at prøve, at lade Distortion indføre nogle få betalingszoner, som vi i forvejen kender det fra f.eks. det historiske bilgrandprix eller sandskulpturfestivallen i Havnegade. Samtidig er jeg det dog også min klare holdning, at fremtidige afholdelser af Distortion forudsætter, at Distortion bevæger sig i en retning, der er mere holdbar for byen og os, som bor her.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Krebs Skole i Stockholmsgade.

Lokal skole har to medarbejdere i karantæne – de har været for tæt på person med virus

Søndag 8. marts kan slagtermester Jan Lund fejre sin 40 års fødselsdag.

Slagteren fra ‘Klovn’ runder skarpt hjørne