Kenn Husted åbnede sin første café i Blaagaardsgade - dengang ville han være kongen af København. Nu har han åbnet endnu en vinbar - denne gang med grønt fokus - i Rantzausgade. Dybest set fordi han elsker Nørrebro. Foto: Martin Sørensen

VINKONGE PÅ NØRREBRO: »Jeg ville eje hele København«

Vinmanden Kenn Husted har netop åbnet det grønne spisested Glou Glou i Rantzausgade. Den inkarnerede nørrebroer har med egne ord set muligheder i områder, hvor ingen andre kunne.

»Jeg skal altså lige børste tænder først. Jeg har smagt vin i flere timer og har helt sorte tænder.«

Kenn Husted løber over for at købe tandpasta i Netto i Rantzausgade på den anden side af hans grønne spisested, Glou Glou, der netop er åbnet i Rantzausgade. Lokalet er det samme som Husteds tidligere La Fabricca. Men hvor det før var sortfodsskinke og spanske kartofler er Glou Glou bæredygtigt og overvejende grønt.

»Det er sådan, jeg lever selv nu. Man er jo nødt til at passe på sig selv, hvis man vil leve længe,« siger den 52-årige vinpusher om ændringen fra spansk tapas-restaurant til grøn, men ufrelst spisested.

Han startede karrieren som ungt bud i Dronningens Tværgade, hvor han på en longjohn kørte vin rundt til de fine folk. I 90’erne var der masser af caféer, men Kenn Husted savnede et sted, hvor alle kendte hinanden, og hvor der ikke var nogen dikkedarer.

Plads til en morfar

Med afskallede stole og en stemning så afslappet, at det ikke gjorde noget, hvis man tog en lille morfar i hjørnet, åbnede han Props Coffee Shop i Blågårdsgade. Første café af sin slags i København, to år efter vinbutikken på Vesterbrogade 116. I 2001 den første vinbar, Bibendum, i Nansensgade, fordi han ville skabe et alternativ for kvinder, der ikke gad de fisefornemme vinbarer, men omvendt heller ikke gad at kæve bajere på et brunt værthus. Lidt mad, gerne til deling, og vin en masse på glas og i flasker. Og man må gerne smage på mange, før man bestemmer sig. Vintagelamper i loftet og rå borde.

Det er sådan set den enkle opskrift. Siden er det gået slag i slag. Uden nogen egentlig forkromet plan har han åbnet en vinbar næsten hvert år – men også lukket flere. Og genåbnet i andre navne.

Nødvendige ændringer

Ud over ændringen af La Fabricca til Glou Glou er vinbaren Antidote i Jægersborggade netop blevet til Vinbodegaen. Sandheden er, at den gav et underskud på en million om året, så enten skulle han lukke den helt eller tænkte nye vej. Ligesom han har gjort det før og er i gang med på Glou Glou.

»Problemet med de små steder er, at jeg skal have én i køkkenet og én i baren, selvom der kun sidder fire mennesker i restauranten, og det kan ikke løbe rundt. I Vinbodegaen i Jægersborggade laver jeg nu et stort langbord, og man kan købe vin eller sidde og drikke et glas – maden får vi leveret herfra (Rantzausgade, red.), så vi kan servere lidt charcuteri eller noget. Jeg vil ikke af med lokalet, for det er et fedt sted, men jeg kunne ikke fortsætte med underskuddet,« siger Kenn Husted.

Han siger selv, at han tænker som en billedkunstner, der har et tomt lærred, hvor der skal et maleri på.»Jeg ser et tomt lokale og tænker ’hey, det kan blive fedt’ og er allerede i gang med at indrette det og tænke koncept.

Liv i brokvarterer

Han kender hver en krog i byen og er stolt af, at han har været med til – med sin vinbarer – at give nyt liv til brokvartererne i København.

»Det, der har været min rejse, har været at kunne se mulighederne i et område, hvor ingen andre kunne – ligesom for eksempel her på Ydre Nørrebro i Rantzausgade.«

»Jeg gør det 100 pct. Da jeg var ung, ville jeg gerne være kongen af København og eje det hele, men sådan er det ikke mere. Jeg vil bare gerne skabe et sted, jeg selv godt kan lide at være,« siger Kenn Husted.

Fundet kærligheden

Før arbejdede han døgnet rundt, og var sjældent hjemme i lejligheden i Ravnsborggade. Men sidste år fandt han sit livs kærlighed, Kirstine og med hende fik han to drenge på syv og ti år. Parret skal giftes til sommer i Frelser Kirke på Christianshavn.

»Jeg ved ikke, om man bliver en bedre forretningsmand af kærlighed, men man finder ud af, at der er noget, der er vigtigere end vinbarer. Trods alt. Det at jeg har et hjemmeliv nu gør, at jeg nok er blevet lidt mere medgørlig med nogle ting, og jeg arbejder ikke så meget mere. Nu er klokken 17. Du er mit sidste møde, og så skal jeg hjem.”

 

BONUSINFO: Navnet »Glou Glou« kommer fra fransk, og er en term, der er gået hen og blevet accepteret i internationale vinkredse. Oversat betyder det »klukken«, hvilket refererer til lyden vinen laver, når man hælder det op. Det refererer også til vin, som er let drikkelig, fordi den har lav alkoholprocent, smager og dufter godt. Dette er dog ikke lig med, at man skal frådse med vinen, men blot at den er let at drikke, og at kvaliteten er høj.

 

FAKTA: Kenn Husted 52 år, uddannet købmand, har været bestyrer af Netto i Rantzausgade. Har kørt longjohn for vinbutikker i Dronningens Tværgade.

Åbnede sin førte cafe i 1997, Props Coffee Shop i Blågaardsgade på Nørrebro. I 2001 åbnede han sin første vinbar og er i dag ejer af Husted Vin Aps, Falernum, Bibendum, Paté Paté, Vinbodegaen i Jægersborggade og i Smallegade, Paté Paté Winebar & Tapas i lufthavnen, Glou Glou i Rantzausgade og Wahka i Tivoli Food Hall.

Skal giftes til sommer med Kirstine. Med kærligheden fulgte to drenge på syv og ti år, som Kenn Husted er papfar til.

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Landstrøm til skibe er på vej – bare ikke lige hvor folk bor

Thomas bestiger russisk bjerg til gavn for indlagte børn