Michael Bjerring er, som den første drag queen nogensinde, blevet sendt direkte videre til efterårets liveshows i Danmark har Talent 2019 på TV2. I morgen kan han opleves på plejehjemmet Slottet på Nørrebro.
Michael Bjerring er, som den første drag queen nogensinde, blevet sendt direkte videre til efterårets liveshows i Danmark har Talent 2019 på TV2. I morgen kan han opleves på plejehjemmet Slottet på Nørrebro. - Foto: PR-foto

Kom til drag show og kønsdebat på Slottet

I morgen onsdag 9. oktober er der fest og kønsdebat på plejehjemmet Slottet på Nørrebro, når beboerne får besøg af drag queen’en Mizz Privileze, som pt. konkurrerer i Danmark har Talent.

Det er vigtigt at nå alle generationer, når det handler om at ændre normer og sprede respekt og kærlighed til forskellighed i samfundet. Det mener drag-performeren Mizz Privileze, der til hverdag uddanner sig som folkeskolelærer under sit borgerlige navn Michael Bjerring. Derfor ser han frem til at give en optræden for de ældre beboere på plejehjemmet Slottet, når de om onsdagen holder deres såkaldte ‘Regnbuestund’, som er åben for alle.

“Det kan jo være svært at følge med i debatten, når den går så hurtigt som den gør lige nu. Måden vi for eksempel snakker om køn på i dag, er jo meget anderledes end da beboerne her selv var unge,” siger han.

At lege med køn

Michael har kun optrådt i 17 måneder som drag queen, men har allerede nu fået spredt sit budskab gennem optrædener til alt fra private fødselsdage til New York Pride, samt på forsiden af fagbladet Folkeskolen. Senest blev Michael, som den første drag queen nogensinde, sendt direkte videre til efterårets liveshows i Danmark har Talent 2019 på TV2, da han fik guldbuzzeren af danseren Sus Wilkins.

Med sig til besøget på Slottet har Mizz Privileze pakket et par forskellige kostumer, de høje sko og et login til TV2 Play, så beboerne også får mulighed for at se hendes audition i Danmark Har Talent. Bagefter skal de snakke om, hvad det vil sige at lege med køn, og hvorfor det er vigtigt, at LGBT-miljøet også bliver repræsenteret på TV.

På Slottet er beboerne ikke helt ubekendte med drag – plejehjemmet har nemlig særligt fokus på LGBT’ere, og enkelte af beboerne er selv fra miljøet. Om Michaels optræden siger kulturkoordinator Iben Munnecke:

»Vores beboere elsker at feste, og de elsker at lære om nye sider af samfundet. Mange af Michaels budskaber er nye for dem, også selvom flere af dem er en del af eller bekendt med LGBT-miljøet i forvejen. Derfor er de alle meget spændte på at se, hvad Michaels optræden har at byde på.»

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Kommende parkeringshus i Nordhavn. Illustration: Vilhelm Lauritzen Arkitekter.

Kæmpe p-hus i kork tæt på station

Frederiksbergs borgmester Simon Aggesen med de glade: Johann Ingi Eysteinsson (butikschef), Seyfeddin Karakaya (salgsassistent) og Kimie Patricia Trillingsgaard (salgsassistent).

100 nytilkomne flygtninge i praktik: Stationsbutik vinder integrationspris