Fjodor Mikhajlovitj Dostojevskij besøgte Assistens Kirkegård i 1865. Nu får han sit eget monument, som afsløres på søndag 3. november.
Fjodor Mikhajlovitj Dostojevskij besøgte Assistens Kirkegård i 1865. Nu får han sit eget monument, som afsløres på søndag 3. november. - Foto: Album/Ritzau Scanpix

Dostojevskij flytter ind på Assistens Kirkegård

På søndag 3. november afslører Kapellet på Assistens Kirkegård et monument af en af verdens vigtigste forfattere: Fjodor Mikhajlovitj Dostojevskij (1821-1881).

Monumentet er skabt af den unge, russiske billedkunstner Andrey Tartishnikov og gives i påskønnelse af Dostojevskij–teatertrilogien ET LATTERLIGT MENNESKES DRØM, DEN SAGTMODIGE (KROTKAJA) og EN DRENGS HISTORIE. Skuespiller Viktor Melnikov har siden 2013 givet en skarp indsigt i Dostojevskijs forfatterskab, en unik skuespilpræstation med formidling af forfatterskabet på scenen, som har været opført i det lille Kapel.

Københavnerne og byens gæster vil kunne hilse på forfatteren, når monumentet afsløres bag det historiske kapel, midt imellem eksistentialismens fader Søren Kierkegaards og nationaldigteren H.C. Andersens sidste hvilested. Monumentet vil senere komme til at pryde den nye metroforplads ved Nørrebro Runddel.

Der er reception, teaterbegivenhed samt afsløring af Dostojevskij–monumentet fra klokken 13-15.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Ursula Poppel med sin datter Sarah. FOTO: Lisbeth Holten

Nyt netværk for mødre

Mathiesens værker sammen med Heerup