Fremover skal alle aftenskoletilbud samles i Nordvest.
Fremover skal alle aftenskoletilbud samles i Nordvest. - Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Aftenskoletilbud bliver samlet i ét hus

Fremover skal aftenskolerne i København have deres helt eget hus på adressen Tomsgårdsvej 35 i Nordvest. Det blev besluttet i efterårets budgetaftale, og nu har Folkeoplysningsudvalget godkendt processen.

»Aftenskolerne spiller en vigtig rolle i vores by. De er demokrati i øjenhøjde, og derfor ønsker jeg, at de får bedre forhold, så endnu flere københavnerne kan få glæde af de mange spændende tilbud og aktiviteter,« udtaler kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde (Alt.) og fortsætter:

»Med et hus kun for aftenskoler bliver det muligt at samle aftenskolernes arbejde i København og skabe et sammenhængende kultur- og undervisningsmiljø for kursisterne,« siger hun.

Adressen har tidligere dannet ramme om KULTURHUSET Tomsgårdsvej, men nu flytter husets aktiviteter til andre lokationer for at gøre plads til ’Aftenskolernes Hus’.

Men før KULTURHUSET Tomgårdsvej kan omdannes til ’Aftenskolernes Hus’, skal huset bygges om og renoveres. Det kommer til at koste 9,3 millioner kroner, vurderer Kultur- og Fritidsforvaltningen.

Aftenskolernes Hus skal endeligt vedtages på et møde i Borgerrepræsentationen.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Frem Julekalender – Låge nummer 19 – Tim Ilsø

Kristina ‘Mulle’ Kristiansen - her i aktion for sin klub Nykøbing FH - bliver en af trænerne på det kommende Ajax Københavns Sportsgymnasium.

‘Mulle’ skal være træner på Københavns første elitesportsgymnasium