Med udstillingen forsøger Michael Kvium at sætte fokus på tidens vigtige spørgsmål.
Med udstillingen forsøger Michael Kvium at sætte fokus på tidens vigtige spørgsmål. - Foto: PR

Blege mænd og en afskåren penis: Michael Kvium klar med ny udstilling

Når kunstneren Michael Kvium udstiller nye værker, plejer de at være ganske kontroversielle, og hans nyeste udstilling ’Pale Male Tales’ er ingen undtagelse.

Omdrejningspunktet i udstillingen, der kan opleves fra lørdag 18. januar, er den hvide, blege mand, og det er emner som nationalisme, klimatrusler og kønsroller, der bliver behandlet.

»Vi er forvirrede og bekymrede over klimaændringer, fødevaremangel og flygtningestrøm. Vi er en tynget krop i forfald – og vi trænger til at stille os selv nogle alvorlige spørgsmål,« siger Michael Kvium.

Blandt værkerne er blandt andet en afskåren penis, som skal ses som en kommentar til den moderne mands rolle, der ifølge kunstneren bærer præg af tvivl om idealer, køn og seksualitet.

»Vi lever i en brydningstid inden for idealer og køn. Moderne mænd er på barsel, og unge mennesker stiller spørgsmål ved deres seksualitet. Der er meget forvirring i dag,« lyder det fra Michael Kvium.

De nye værker kommer samtidig med lanceringen af bogen ’Michael Kvium – A Retrospective’, der har fokus på hans kunstneriske rejse fra starten af 80’erne.

Udstillingen kan ses hos Nils Stærk på Glentevej fra 18. januar klokken 11 frem til 7 marts.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Zlatko Jovanovic er klar til at gøre frederiksbergborgerne klogere på situationen i Kroatien.

Balkan-ekspert zoomer ind på situationen i Kroatien

Dronning Margrethe indviede Rigshospitalets nye Nordfløj