Koncerten blev finansieret af Sundheds- og Omsorgsforvaltningens Partnerskabspulje, som er målrettet fællesaktiviteter på Københavns plejecentre. De fire andre plejehjem, der var med til at arrangere, var Møllehuset, Klarahus, Lindehusene og Kastanjehusene.
Koncerten blev finansieret af Sundheds- og Omsorgsforvaltningens Partnerskabspulje, som er målrettet fællesaktiviteter på Københavns plejecentre. De fire andre plejehjem, der var med til at arrangere, var Møllehuset, Klarahus, Lindehusene og Kastanjehusene. - Foto: Morten Dahl Rasmussen, Plejehjemmet Møllehuset.

Stones og Zeppelin rockede med De Gamle

Der var skruet godt op for volumen, da koncerten med Rock Cirkus løb af stablen i De Gamles By i sidste uge. Her var beboere fra fem plejehjem inviteret til en aften med rock¿n¿roll og sved på panden.

Mere end 80 rockglade beboere, personaler og familiemedlemmer var mødt op til en tur ned ad memorylane med sange fra nogle af 1960’erne og 1970’ernes største rockbands, da bandet Rock Cirkus i sidste uge gav koncert på plejehjemmet Slottet. De fik da også alt fra Rolling Stones og AC/DC til Led Zeppelin og Doors.

»Vi beklager, hvis vi laver hul i gulvet undervejs,« lød de første ord fra scenen. Thomas Carlsen, forsanger i bandet, lignede da også én, der kunne levere et brag af en rockkoncert. Ligesom på flere af de øvrige musikere på scenen gik håret til ned over skuldrene, og de sparede da heller ikke på hverken lysshow eller røgeffekter.

Aftenens musikalske tema var kærlighed, og der gik ikke lang tid, før området foran scenen blev forvandlet til et dansegulv til lyden af U2-sangen ’In the Name of Love’. Både beboere og personaler dansede sammen, mens andre rockede med fra stolerækkerne.

Som i gamle dage

Blandt publikum var Lena fra Kastanjehusene, som beskriver sig selv som en rigtig Beatles-tøs. Hun var yderst begejstret for aftenens show og sagde efter koncerten:

»Det var så fedt! Det var præcis som i gamle dage, og jeg har aldrig oplevet noget lignende i De Gamles By«.

Det er ikke første gang, at musikken rykker ind på plejehjemmene i De Gamles By, men det er første gang, at nogen har taget initiativ til en rigtig rockkoncert. En af folkene bag er Iben Munnecke, som er kulturkoordinator på Plejehjemmet Slottet. Sammen med kulturmedarbejdere Annitta Andersen og Bente Petersen havde hun stablet koncerten på benene – og det gør hun gerne igen.

»Vi har mange beboere, som savnede en ordentlig rockkoncert a la Rolling Stones, The Doors og Led Zeppelin. Der er rykket flere og flere beboere ind fra 68-generationen på plejehjemmet, og dem må vi ikke glemme.«

Kom gerne igen

Sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling roste på Facebook også det lokale initiativ, som hun forventede ville blive en god musikalsk oplevelse for de ældre. »Så dejligt med et lokalt initiativ, der omfavner forskellighed og husker os på, at ikke alle er til Giro 413 og småkager – 68’erne er også begyndt at indtage plejehjemmene.«

Da koncerten efter 1,5 time nærmede sig vejs ende, var både bandet og publikum blevet enige om, at de gerne måtte komme igen en anden gang.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
På Østbanegade kan du finde en nyt fællesskab af terapeuter.

Nyt terapeutfællesskab: Mennesket er ligesom et løg

Stram økonomi: Ansættelsesstop og spareplaner i Dragør