Forestillingen ‘Now you have a trial‘ er en kras samtidssatire inspireret af Kafkas ’Processen‘ men med en helt anden og original drejning.
Forestillingen ‘Now you have a trial‘ er en kras samtidssatire inspireret af Kafkas ’Processen‘ men med en helt anden og original drejning. - Foto: Pressefoto.

Teater i Erdogans skygge: Kontroversiel tyrkisk forestilling gæster Danmark

Kontroversiel tyrkisk teaterforestilling kan opleves i Teater Nordvest, 18. og 19. februar. Det er BGST-teatergruppen fra Istanbul, der optræder med deres forestilling ’Now you have a trial’.

Forestillingen bygger på livet i Tyrkiet. Gruppen lever livet besværligt og til tider farligt i dagens Tyrkiet. Myndighederne holder øje med folk af deres slags og lægger alle slags forhindringer i vejen for ytringer, der ikke bakker op om det nuværende regimes politik og trosbekendelser.

Tusindvis af mennesker bliver fængslet eller forhindret i at arbejde eller forlade landet på baggrund af helt uigennemsigtige anklager. Sagerne bliver først efter års venten behandlet af domstole, der i vid udstrækning bøjer loven, så de matcher præsident Erdogans øjeblikkelige dagsordner.

Forestillingen spilles på tyrkisk med danske undertekster.

Teaterforestilling. Teater Nordvest, Batidas Teaterhus, Rentemestervej 25A. Tirsdag den 18. og onsdag den 19. februar, klokken 10.00 og 19.30. Forestillingen er gratis.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Performancekunstner Piet Gitz-Johansen står for workshoppen, hvor børnene kan klæde sig ud og afprøve forskellige roller. FOTO: PR

På museum: Bliv detektiv i vinterferien

Kunstværket er skabt af den københavnske kunstner-duo Mariliis Kundla og Mihkel Pajuste.

Lyset kommer til Reffen