Grundtvigs Kirke tordner sig op i et mennesketomt København.
Grundtvigs Kirke tordner sig op i et mennesketomt København. - Foto: Gonzales Photo Astrid Maria Rasmussen/Gonzales Photo/Ritzau Scanpix.

Mens krisen raser: Et mennesketomt Nørrebro/Nordvest har aldrig været smukkere

Coronakrisen giver os mulighed for at opleve København fra et helt nyt perspektiv. En fotoserie af dronebilleder viser et mennesketomt Nørrebro/Nordvest.

»Bliv hjemme!«. Sådan lyder opfordringen gang på gang, når Mette Frederiksen dukker op på danskernes skærme i utallige, live pressemøder. I en række billedskønne dronefotos, taget af fotograf Astrid Maria Busse Rasmussen, ser det ud til, at københavnerne har taget dén opfordring til sig.

Under almindelige omstændigheder, med en evig strøm af mennesker og liv på gaderne i København, ville en sådan fotoserie ikke have været mulig:

»De tomme gader gav fuldstændigt unikke muligheder for at lette dronen en lang række steder i København, hvor det normalt ikke er sikkerhedsmæssigt forsvarligt. Det forsøgte jeg at udnytte til fulde, og det er der kommet en masse nye fotovinkler ud af,« skriver Astrid Maria Busse Rasmussen om fotoserien på sin hjemmeside.

Astrid Maria Busse Rasmussen er 35 år og bosat i København. Hun har specialiseret sig i arkitektur- og streetfotografi og –video og er certificeret dronepilot

Kirsebæralléen på Bispebjerg Kirkegård i fugleperspektiv.

Kirsebæralléen på Bispebjerg Kirkegård i fugleperspektiv. – Foto: Gonzales Photo Astrid Maria Rasmussen/Gonzales Photo/Ritzau Scanpix.

Superkilens hvide striber ser vilde ud oppefra.

Superkilens hvide striber ser vilde ud oppefra. – Foto: Gonzales Photo Astrid Maria Rasmussen/Gonzales Photo/Ritzau Scanpix.

Superkilens farverige mønstre ses tydeligt en mennesketom morgen.

Superkilens farverige mønstre ses tydeligt en mennesketom morgen. – Foto: Gonzales Photo Astrid Maria Rasmussen/Gonzales Photo/Ritzau Scanpix.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Reglerne for enorme stilladsreklamer indskærpes i ny reklamepolitik.

Ny reklamepolitik: Slut med enorme reklamer i bybilledet

Solen står op over Enghave Plads, der ligger øde hen.

Mens krisen raser: Et mennesketomt Vesterbro har aldrig været smukkere