Efter ti år i pølsevognen på Blytækkervej, sagde Lone Gudbergsen mandag eftermiddag farvel til sine mange stamkunder. Foto: Julie Stougaard

En æra er forbi på Blytækkervej

TRADITION: Gennem de seneste ti år har Lone Gudbergsen langet pølser over disken fra sin pølsevogn på hjørnet af Blytækkervej og Frederikssundsvej. Men nu er en æra forbi – Lone har af helbredsmæssige årsager valgt at sige farvel til pølsevognen og sine mange stamkunder.

Det blev fejret med en lille fest på det sædvanlige hjørne mandag eftermiddag, hvor de trofaste kunder kunne få en pølse med Lones hjemmelavede dressinger for sidste gang.

“Selvfølgelig er det vemodigt, men jeg kan mærke i mig selv, at jeg er nødt til at passe på mig selv, og jeg har børn og børnebørn, som jeg skal være der for,” siger Lone, som gennem årene har haft en bred skare af kunder.

“Det har været alle typer kunder, og flere af dem er kommet her trofast, selvom de er flyttet væk. Blandt andet en direktør, som er flyttet fra området, men han kommer stadig fast,” fortæller Lone.

Michael, som ikke ønsker at få sit efternavn i avisen, er kommet hos pølsevognen fra før Lone overtog den.

“Jeg kommer her, fordi det smager godt, det er hyggeligt, og der er hurtig betjening. Jeg er kommet her mange lørdag morgener, hvor der har været tømmermandstræf, hvor folk er kommet ovre fra Fuglereden,” siger han og får et nostalgisk glimt i øjnene.

Farvel til æblepeberroden

Bruno H. Pedersen på 72 er endnu en af stamkunderne ved Lones pølsevogn og kalder sig for lidt af en ekspert i pølser.

“Jeg kan huske tilbage til 1950’erne, hvor der var en pølsevogn på Hulgårds Plads. Der kom jeg fast. Men så udvidede de Frederikssundsvej, og så forsvandt pølsevognen,” husker han.

“Dengang var der pølsevogne på stort set alle store gadehjørner. Men de unge i dag vil ikke have pølser. De vil have shawarma og burgers, og det synes jeg er trist. Pølser er en traditionel, god spise, og der er altid blevet fortalt gode historier og hemmeligheder ved pølsevognen,” siger Bruno og opfordrer til, at man kigger i Allan Mylius Thomsens bog ‘Café Fodkold’, hvis man er interesseret i at vide mere om, hvor man kunne finde tidligere tiders pølsevogne.

 

Bruno H. Pedersen (tv.) husker, da der var pølsevogne på mange af de store gadehjørner. Han håber, at pølsevognen på Blytækkervej ikke forsvinder, som de andre har gjort i tidens løb. Foto: Julie Stougaard

Hans yndlingsspise hos Lones pølsevogn er en hotdog med bacon i svøb, æblepeberrod (en af Lones dressinger, red.), ostecreme, hakkede løg og syltede agurker.

Hvor kan du gå hen, hvis pølsevognen her lukker?

“Hvis jeg skal have mig sådan en god knækpølse, så skal jeg gå ned til Søerne eller Hovedbanen. Der er ikke en vogn tættere på, der sælger dem.”

Pølsevognen på hjørnet af Blytækkervej og Frederikssundsvej er endnu ikke solgt. Lone håber, at nogle vil overtage den, så der også vil være pølsevogn på hjørnet i fremtiden. Men hendes gode, hjemmelavede dressinger forsvinder med hende.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Vind billetter til Rickie Lee Jones-koncert

Kornes hitter på Falkoner Allé: Smart tøj til smarte damer +40