Fødevarekontrollen fandt i alt 41 gamle varer blandt de friske i køledisken. Heriblandt hellefisk, der var fem dage over sidste anvendelsesdato. PR-Foto
Fødevarekontrollen fandt i alt 41 gamle varer blandt de friske i køledisken. Heriblandt hellefisk, der var fem dage over sidste anvendelsesdato. PR-Foto

Netto på Tagensvej risikerer bøder

FØDEVAREKONTROL: Efter tip fra en vred kunde rykkede fødevaremyndighederne i sidste uge ud på anmeldt besøg i Netto på Tagensvej 85-87, hvor der var masser af fisk og kødpålæg med overskredet holdbarhed. Det skriver Ekstra Bladet.

Kamsteg og rullepølse var 12-13 dage over ’bedst før’-datoen, men værre var det, at listeria-risikabel hellefisk var fem dage over sidste anvendelsesdato. I alt fandt man 41 gamle varer blandt de friske varer i køledisken.

Netto valgte selv at sende kontrolrapporten med den sure smiley til Ekstra Bladet for at vise, at de tager fødevaresikkerheden alvorligt og er så opsatte på at minimere antallet af datovarer, at de gerne ville dele kontrolrapporten, som endnu ikke var offentliggjort.

»Det er ikke godt nok«

’Det er ingen hemmelighed, at vi har stort fokus på emnet – og desto mere skuffet er vi over, at det er fejlet i butikken.

Det er ganske enkelt ikke godt nok, at vi i den pågældende butik ikke fanger varerne, som selvfølgelig skulle være fundet i vores faste kontroller. Hverken vi eller andre butikker kan gardere os fuldstændigt mod datovarer, som er en brancheproblematik’, skriver presseansvarlig i Salling Group Kasper Reggelsen til Ekstra Bladet.

Det er i Danmark ulovligt at sælge varer, hvor ’sidste anvendelsesdato’ er overskredet.

Mad, hvor ’bedst-før’-datoen er overskredet må faktisk sælges, hvis de er tydeligt markedet som datovarer.

Fødevarekontrollen skal nu beslutte, om Netto på Tagensvej skal straffes med to bøder på 5.000-10.000 kroner, skriver Ekstra Bladet.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

To kvindelige kunstnere udstiller skulpturer og akvarelbilleder fra 23. august i Dragør.

Skulpturer og akvareller på Havnegalleriet

»Vi har en altoverskyggende opgave, og det er at skabe resultater for kunderne,« siger Torben Hald, indehaver af Paulun. Foto: Martin Sørensen

Ny aktør på boligmarkedet dyrker gamle værdier