Metroeffekten vil være størst på Nørrebro og Vesterbro, da der i netop de bydele er mange unge tilflyttere og beboere uden bil, vurderer EDC Poul Erik Bech.
Metroeffekten vil være størst på Nørrebro og Vesterbro, da der i netop de bydele er mange unge tilflyttere og beboere uden bil, vurderer EDC Poul Erik Bech. - Foto: Mathias Løvgreen/ritzau scanpix

EDC venter styrket boligmarked på Nørrebro

EDC Poul Erik Bech, landets største mæglervirksomhed, forventer, at Metrocityringen og dens 17 stationer vil styrke boligmarkedet flere steder, blandt andet på Nørrebro.

”Det gavner Nørrebro at få metro, ikke mindst Ydre Nørrebro. Boligsøgende og mulige købere har gennem nogen tid spurgt meget til metroen. Over tid vil lejligheder tæt på de nye stationer nok komme til at ligge fem til ti procent højere. Vi har mange toværelses til omkring 2,5 millioner kroner, og her kan merprisen blive i størrelsesordenen 200.000 kroner,” siger Frank Larsen, partner i EDC Poul Erik Bech Nørrebro.

Metroeffekt størst i 2200

EDC Poul Erik Bech forudser den største metroeffekt på boligmarkedet på Nørrebro og Vesterbro, da netop de to områder har mange unge tilflyttere og beboere uden bil.

Ifølge mæglervirksomheden har analyser af den ’gamle’ metro og boligpriserne, for eksempel fra Boligsiden, vist, at Vanløse – som fik metro i 2003 – prismæssigt stak af fra Brønshøj, som fortsat må nøjes med busser. Gennem mange år havde boligpriserne ellers fulgtes ad i de to bydele, der har nogenlunde samme afstand til Rådhuspladsen og nogenlunde ens sammensætning af beboere og boliger.

De største prisstigninger i Vanløse er sket for lejligheder, hvor mange beboere ikke har bil og derfor har gavn af metro tæt på. Derimod var stigningerne knapt så høje for parcel- og rækkehuse, hvor beboerne ofte har bil, oplyser EDC Poul Erik Bech.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Billedtekst.

Miljøpunkt: Flere penge til grønt arbejde lokalt

Diget ved Dragør Nordstrand.

Dragør må selv klare sit digeprojekt