I læringscaféen fokuserer organisationens frivillige på aktiv læring og kreative læringsmetoder.
I læringscaféen fokuserer organisationens frivillige på aktiv læring og kreative læringsmetoder. - Foto: Thomas Arnbo

Læringscafé åbner på Blågårds Skole

Det kan være rart med et par friske øjne, nye idéer og et par støttende ord, når skolearbejdet driller. Nu kan børn på Blågård Skole få hjælp i Red Barnet Ungdoms læringscafé, der netop et åbnet. I læringscaféen kan eleverne få en lidt anden slags skolehjælp, end de er vant til.

I læringscaféen fokuserer organisationens frivillige på aktiv læring og kreative læringsmetoder, hvor målet er, at de børnene får personlige og faglige succeser.

”Det afhænger meget af eleverne og de frivillige, hvordan skolehjælpen i en læringscafé er bygget op. Nogle frivillige arrangerer quizzer, ordbingo eller andre alternative og kreative undervisningsformer. Det vigtigste er, at børnene oplever, at de kan lære gennem leg. En del af de børn, som typisk kommer i vores læringscaféer, er børn, der har brug for en ekstra hjælpende hånd. Det er børn, som har brug for at forbinde skolen med noget positivt,” fortæller Astrid Engberg, generalsekretær i Red Barnet Ungdom i en pressemeddelelse.

Red Barnet Ungdom driver i forvejen fire andre læringscaféer på Nørrebro og i Nordvest, nemlig på Rådmandsgades Skole, DIA Privatskole, Al-Hilal Skole, Blågard Skole og i aktivitetscenteret RCYN. De frivillige i Red Barnet Ungdoms læringscaféer er alle mellem 15 og 30 år gamle, og typisk møder tre til fire frivillige op hver gang. Læringscaféerne er en del af et partnerskab med Egmont Fonden, som skal give 5.000 børn mod på skolelivet ved at engagere 3.500 unge frivillige i 120 læringscaféer og i Red Barnet Ungdoms hjemmelektiehjælps-tilbud Lektievenner.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Ditte Marie Sisseck og Simon Rabenhøj Duo spiller til ferniseringen.

Fri udstilling: Har du en kunstner gemt i maven?

Mikkel og Carsten Nielsen står foran deres nye butik Ballon Kompagniet på Jernbane Alle 77.

Balloner for enhver smag