Anita Streit var i tirsdags udsat for tricktyveri i sin forretning.
Anita Streit var i tirsdags udsat for tricktyveri i sin forretning. - Foto: Arkivfoto: Martin Sørensen

Tricktyve på spil hos Leonora Blomster

Indehaver af Leonora Blomster Anita Streit var tirsdag udsat for tricktyveri i sin forretning. Hun vil gerne advare andre i området mod tyvene.

Klokken var lige blevet 16.30, og indehaver af Leonora Blomster Anita Streit var netop blevet alene i sin forretning, da en nydelig klædt mand kom ind af døren. Han ville gerne købe en rød rose.

»Da han så er på vej ud af døren igen, standser han op, og så har han spørgsmål til nogle af mine blomster udenfor. Så jeg går med ham ud,« fortæller Anita.

Kunden havde spørgsmål til nogle blomster længst væk fra indgangen, rundt om hjørnet, og hans sprog blev mere og mere gebrokkent og spørgsmålene flere og flere.

»Det var tydeligt, at jeg skulle have svært ved at forstå ham, og han begyndte at spørge ind til priser på én, to og tre blomster og hive sedler og mønter op af lommen og putte dem i hånden på mig. Jeg blev helt forvirret,« siger hun og tilføjer, at det pludselig gik op for hende, at noget var galt.

»Så jeg begyndte at gå ind igen, og så kaldte han på mig, men jeg sagde, at han måtte gå med ind, og at jeg lige skulle regne på det.«

En mand på lur

Inde i forretningen ventede der Anita et overraskende syn. Hun kunne se, at en mand sad på hug bag et bord inde i midten af forretningen, hvor hun udstiller sine blomster.

»Jeg spurgte, ’hvad laver du dér?’, og så pegede han på en tilfældig plante og spurgte, hvad den kostede,« siger Anita, som hurtigt forstod, at de to mænd stod i ledtog med hinanden.

»Så vappede jeg dem ud af forretningen og skyndte mig hen til kasseapparatet, og der manglede ikke noget. Men da jeg så kiggede ud i baglokalet, hvor min taske står, kunne jeg se, at min firmapung med samtlige kort var væk. Og derudover manglede der nogle kontanter, omkring 1200-1300 kroner, men det var heldigvis ikke så mange,« siger Anita, som efterfølgende så de to mænd snakke sammen, da hun kiggede ud af vinduet.

Hun fik hurtigt spærret sine kort, så der er ikke tale om et stort, økonomisk tab. Men det var en ubehagelig oplevelse, som Anita håber, at andre små butikker i området ikke bliver udsat for.

»Derfor vil jeg gerne advare om, at de er i området, så man er forberedt på det,« siger hun.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Julius og Yngvild er klar til at spille musik for børn og bamser.

Klassisk i børnehøjde: Teddy skal også høre Mozart

I aften kan du opleve gruppen Rigtige Mænd på Damhuskroen.

»Hyldest til kvinden og livet«: TV2-kopi giver den gas på kro