Chefredaktør Jesper Gisli opfordrer læsere med mere nuancerede holdninger til at deltage i debatten om Nørrebros tolerance.
Chefredaktør Jesper Gisli opfordrer læsere med mere nuancerede holdninger til at deltage i debatten om Nørrebros tolerance. - Foto: Martin Sørensen

LEDER: Der må findes læsere med mere nuancerede holdninger

Af chefredaktør Jesper Gisli

Jeg skal da lige love for, at vi fik trådt nogle folk over tæerne, da vi i sidste uge lancerede temaet ‘Nørrebros tolerance’.

Et tema hvor vi i december og januar vil sætte den lokale tolerance, rummelighed og mangfoldighed under lup. Lokal lup, vel at mærke – for vi trænger til, at det ikke kun er kloge folk ude fra, der mener noget om vores bydele.

Derfor beder vi i de kommende uger lokale meningsdannere og folk med fingeren på pulsen om at byde ind med holdninger og perspektiver – og ikke mindst udfordre den sort/hvide og unuancerede debat, der desværre alt for ofte hersker. En debat hvor enten den ene eller den anden yderfløj sætter sig surt på debatten, eller larmer så meget, at den reelle debat aldrig kommer i gang.

Det var lige præcis, hvad der skete i den forgangne uge, da klummeskribent Sebastian Lukas Bych kritiserede venstrefløjen for at være mindre tolerante over for borgerlige naboer, end omvendt – og dels, og ikke mindst, da forfatter Kåre Bluitgen stillede spørgsmålstegn ved, om alle kommer lige åbne til det kulturelle møde, eksemplificeret ved at alt for få indvandrere spiser på de klassisk danske restauranter.

Begge indspark for at kradse lidt i overfladen og i de gængse opfattelser. Oplæg til en sund debat.

Dét fik folk på barrikaderne på vores Facebookside. Men desværre på den sædvanlige skingre måde, hvor larmen lukkede al fornuftig og nuanceret sund debat, og hvad værre var; lukkede debatten ned ved at diskutere om man overhovedet måtte eller skulle debattere dette emne. Som de plejer.

Skingert, og lige præcis det vi prøver at bevæge os væk fra med dette tema, at det er yderfløje, der skriger til hinanden.

Jeg kan godt forstå, hvis det kæmpe flertal holder sig langt væk fra disse debatter på Facebook. Men må jeg ikke appellere til jer alligevel: Kom og vær med i debatten. Vi skal nok passe godt på jer, der hvor debatterne skal foregå. Det er vigtigt, at vi får nuancer og farver med i stedet for den sædvanlige sort/hvide debat. Fordi disse diskussioner og refleksioner om vores fællesskaber er vanvittig vigtige, hvis vores fællesskaber skal være sunde. Og det vil vi, at de skal være!

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
56-årige Michael er betjent i ‘Din betjent’-ordningen på Strøget og i Nyhavn. FOTO: Christian M. Olsen

På patrulje med ‘Din Betjent’: »Jeg elsker at være ude blandt folk«

Bag et pandebrød.

Lav pandebrød over bål i Enghaveparken