Isam B. ønsker Nørrebro/Nordvest Bladets læsere godt nytår og opfordrer til, at man gør noget for at skabe en god relation til sin nabo.
Isam B. ønsker Nørrebro/Nordvest Bladets læsere godt nytår og opfordrer til, at man gør noget for at skabe en god relation til sin nabo. - Foto: Martin Sørensen

Nytårshilsen: et nytårsforsæt om det gode naboskab

Af Isam B., musiker og tidligere medlem af rap-gruppen Outlandish

Med ønsket om et godt nytår til alle på Nørrebro vil jeg gerne sætte fokus på et nytårsforsæt om det gode naboskab:

’Naboen før huset’, sådan lyder et vestafrikansk ordsprog.

For det perfekte hus/lejlighed kan være ligegyldigt, hvis ikke vi har gode naboer. At pleje sin relation til sin nabo er som at pleje sin relation til Gud selv. Det er ren føde til sjælen.

Så hvor godt kender vi vores naboer? Det kræver tid, en indsats, et bank på døren og en god chokoladekage. Større er det jo heller ikke, men vigtigt er det! Fordi naboen er tæt på i afstand, men ej i familien. Tæt på – i nødsituationen, men ej i hverdagens rutiner og gøren.

Jeg husker en gang, da min postkasse var stopproppet med breve, reklamer og flere udgaver af Nørrebro/Nordvest Bladet, (fordi jeg ikke havde tømt den i månedsvis pga. stress og jag). Den var tydeligvis ved at eksplodere, og der var ingen i opgangen, som sagde noget.

Alle naboerne var velfungerende A-mennesker, som cyklede på arbejde, hentede og afleverede i ulvetimen, løb 5-7km i weekenden og hilste og smilte pænt. MEN INGEN SAGDE NOGET TIL, AT MIN POSTKASSE VAR IMPLODERET!!!

At være reserveret er en god ting hvis vi taler flysæder, ej postkasser. Jeg synes, at det er hensynsfuldt og på sin plads at henvende sig til sin nabo i situationer som disse.

Jeg synes også, at der i det gode naboskab er plads til diversitet på tværs af tro, farve, kultur og nationalitet, fordi det er relationen til mennesket, der kommer først.

Godt nytår til alle jer, jeres nære og kære. Og jeres postkasser.

Isam B. bor på Nørrebro med sin familie.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Maria Frej bor i Valby, og så er hun medlem af Københavns Borgerrepræsentation, hvor hun sidder i Kultur- og Fritidsudvalget og Børne- og Ungdomsudvalget.

Kommunalpolitikeren: »Jeg hilser 2020 velkommen«

Ivan og Liane foran Gang i Gaden i forbindelsen med kampen for værestedet.

Vesterbros største sejre (3/3)