Repair Café Nørrebro har eksisteret på Nørrebro i fire år og rykker nu ind i Støberiet på Korsgade 30
Repair Café Nørrebro har eksisteret på Nørrebro i fire år og rykker nu ind i Støberiet på Korsgade 30 - Foto: Arkivfoto

Gratis reparationscafé på vej til Blågården

Lørdag 11. januar begynder et nyt, vigtigt projekt på Nørrebro. Der starter Repair Cafe i Støberiet ved Blågårds Plads. Caféen kommer til at have åbent anden lørdag i måneden. Så er der hul i skjorten, er kaffemaskinen i udu, eller er cyklen lige til at smide ud? Så er der altså hjælp at hente. En række frivillige sidder klar til at hjælpe med at reparere tøj, ting og dimser. Initiativet skal hjælpe københavnerne til selv at lære at reparere deres ting. Og så er det oven i købet helt gratis.

»At frivillige bruger tid og kræfter på at reparere andres tøj eller gamle elektronik, hjælper både de borgere, hvis trøje eller radio får forlænget deres levetid. Samtidig rykker det på vores samlede og alt for store overforbrug, når vi i fællesskab lærer at brugt er godt – og repareret er glimrende,« siger Franciska Rosenkilde (Å), kultur- og fritidsborgmester.

Reparationscaféen er åben anden lørdag i måneden fra klokken 12 til 16.

Alle er velkommen til at dukke op og få hjælp til reparation af tøj, elektronik eller noget helt andet.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Farvel til juletræet.

Sidste udkald for juletræet

Leder af Valbys lokale Teater V, Pelle Koppel, er på jagt efter den gode fortælling, når han og teatret søndag åbner Prøvehallens døre for sjette udgave den store landsdækkende manuskriptkonkurrence ‘Dramatisk Debut’.

Teater V kårer dramatiske debutanter: »Det handler om at anerkende de gode fortællinger«