Politikerne på Københavns Rådhus har nu besluttet, at et kommende byggeri på Nuuks Plads ikke må være højere end 24 meter.
Politikerne på Københavns Rådhus har nu besluttet, at et kommende byggeri på Nuuks Plads ikke må være højere end 24 meter. - Foto: Illustration: arkiv

Højhus på Nuuks Plads bliver ikke en realitet

Det omdiskuterede højhus på Nuuks Plads på Nørrebro bliver ikke til noget. Politikerne på Københavns Rådhus har besluttet, at et eventuelt byggeri på pladsen ikke må overstige en højde på 24 meter.

96 procent af de knap 500 høringssvar, som Københavns Kommune modtog til byggeriet af et højhus på 75 meter, var negative. Det var tydeligt, at nørrebroerne ikke ville have et højhus på Nuuks Plads på det centrale Nørrebro.

Derefter blev lokalplanen afvist af politikerne.

læs også: https://kbhliv.dk/2018/10/02/det-glade-flertal-vaeltede-hoejhuset-paa-nuuks-plads/

Nu har et ændringsforslag været oppe i Økonomiudvalget, hvor det er blevet besluttet, at et eventuelt byggeri på grunden ikke må overstige en højde på 24 meter. Fremtidens Nuuks Plads vil dermed kun rage en tredjedel så højt i vejret som i det oprindelige projekt fra 2018.

Samtidig bliver der nu kun givet mulighed for at bygge 10.000 kvadratmeter i bredden i modsætning til de 12.100 kvadratmeter, der fremgik af planen fra 2018.

Kommuneplanen er sendt i ekstra høring, men alt tyder på, at nørrebroerne er garanteret et langt lavere byggeri.

læs også: https://kbhliv.dk/2018/05/16/hoejhus-paa-nuuks-plads-deler-roed-floej/

Kun Venstre stemte imod forslaget, som var stillet af Enhedslisten og Konservative, og beslutningen glæder Teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL).

”Jeg er godt tilfreds med, at der tilsyneladende er flertal for forslaget om at undgå et højhus på Nuuks Plads. Hvis forslaget bliver endeligt vedtaget, vil det betyde, at et kommende byggeri matcher de omkringliggende bygninger og dermed passer langt bedre ind. Nørrebroerne har gjort det helt klart, at man ikke ønsker et højhus på Nuuks Plads, og det skal vi selvfølgelig lytte til,« siger hun.

2200 mangler plads

Også Nørrebro Lokaludvalg glæder sig over beslutningen.

»Lige meget hvad der sker, så bliver byggeriet nu ikke højere end 24 meter, så der vil ikke længere være tale om et højhus. Samtidig er antallet af kvadratmeter som der kan bygges sat ned, og det er også rigtig vigtigt. Jeg kan konstatere, at politikerne har lyttet til det, der er blevet sagt af flere omgange. De har lyttet til de mange borgere, der ikke ønskede et højhus, og det er rigtig positivt,« siger formanden for Nørrebro Lokaludvalg Mogens Petersen.

Med den kraftige barbering af byggeriet, som skulle huse almene boliger og ungdomsboliger, er spørgsmålet så, hvor boligerne så skal findes. Det bekymrer dog ikke Mogens Petersen.

»Der bliver bygget boliger så mange andre steder i København og på Nørrebro, så jeg har svært ved at se, at det skulle være afgørende, at der kommer færre lejligheder på Nuuks Plads end først antaget,« siger han og fortsætter:

»Og det er ikke, fordi Nørrebro ikke tager sin andel, når det kommer til nye boliger og nye beboere, vi er således blevet 8000 flere i bydelen de sidste 12 år. Nørrebro er ved at have opbrugt sin kapacitet med hensyn til boliger i dette område. Lokaludvalget har under hele forløbet ønsket, at Nuuks Plads fremadrettet skal indeholde kulturtilbud, som mange kan have glæde af. Det er jo oplagt med så central placering og lige oven på en metro.«

Byggeri er stadig øv

Det er dog ikke alle, der klapper i hænderne over politikernes beslutning, som man læse af kommentarerne på Nørrebro Lokaludvalgs Facebook-side.

Jeg kan ikke forstå hvorfor der skal bygges mere, da Nørrebro i forevejen har den største bebyggelse procent.

’Hvis det er børnefamilier, der skal flytte ind, hvor skal børnene gå i vuggestue/børnehave/skole? Hvor skal de opholde sig i deres fritid? Dette glemmer politikerne vist’, skriver Lisbet Gilbe, og hun suppleres af Birgit Viola Albrechtsen, som skriver:

’Der burde slet ikke bygges på Nørrebro. Tomme grunde burde laves til byskove.’

Også Laura Klitten håber på, at der vil blive etableret et grønt område.

’Håber på at de etablerer en lille lommepark ved siden af det gamle landsarkiv, som kan have sjkøtebane om vinteren og jazzmusik om sommeren,’ skriver hun.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skydiving i Field‘s kommer først til sommer

Hvorfor synes os danskere, at franskmænd er snobbede, spørger klummeskribent Michael Engelbrecht.

Klumme: De snobbede franskmænd