Visionen for Nuuks Plads, set fra Rantzausgade.
Visionen for Nuuks Plads, set fra Rantzausgade. - Foto: Entasis

Nu løftes sløret: her er den nye vision for Nuuks Plads

Lokal forankring og plads til fællesskaber er nøgleordene i den nye vision for Nuuks Plads. Det oplyser 2L Projektudvikling A/S, der i efteråret 2019 overtog området.

»Vi har et stærkt ønske om, at Nuuks Plads skal være et nyt samlingspunkt på Nørrebro, der er lokalt forankret, og som derfor skal udvikles i samarbejde med lokale aktører. Ambitionen er, at en række af pladsens nye lokaler skal drives af lokale ildsjæle og kræfter og skal være et sted, der indbyder til, at både nuværende og kommende beboere på Nørrebro bruger pladsen.«

Sådan siger Mathias Seidenfaden Busck, partner i 2L Projektudvikling A/S, om planerne for et af Nørrebros mest diskuterede områder.

For nyligt besluttede politikerne på Københavns Rådhus, at det længe diskuterede højhus på pladsen ikke må overstige en højde på 24 meter. Nu hvor det ligger fast, er det på tide at se på, hvad det nørrebroske knudepunkt skal kunne byde på i fremtiden.

Beboerne skal høres

Mathias Seidenfaden Busck oplyser, at 2L Projektudvikling vil gå meget ydmygt til opgaven med at udvikle området og håber, at der vil være opbakning til deres overordnede arkitektoniske udformning.

»Vi bevarer Nyrops Arkiv og genanvender Koppels Magasin; to ikoniske bygninger, som sammen har defineret pladsen siden 1964. Der er dog fortsat meget, der skal afklares, og samtidig skal de overordnede rammer godkendes af Københavns Kommune. Den kommende tid står derfor i dialogens tegn, og vi glæder os til at drøfte vores vision for pladsens fremtid med de mange engagerede beboere på Nørrebro, politikere, embedsmænd og andre interessenter,« siger Line Schultz, partner i 2L Projektudvikling.

Et nyt byrum

Konkret ønsker 2L at fjerne den lave mellembygning og dernæst skabe en ny sammenhæng ved at etablere to nye fløjbygninger mellem Nyrops Arkiv og Koppels Magasin, der danner en ny sammenhæng og et nyt byrum mellem bygningerne, der vil være åbent for alle, og som kan danne ramme for forskellige aktiviteter. Langs Nyrops Magasin dannes der en åbning til byrummet, så Nyrops bygning opretholdes som en selvstændig bygning, og dermed skabes der et gaderum langs Nyrops Arkiv. Stueetagerne i de to fløje og i Nyrops Arkiv vil være transparente og åbne med plads til for eksempel spisesteder eller kulturelle aktiviteter.

Visionen for Nuuks Plads med åbne og transparente stueetager - her set fra Jagtvej og Metropladsen.

Visionen for Nuuks Plads med åbne og transparente stueetager – her set fra Jagtvej og Metropladsen. – Foto: Entasis

Stor variation af tilbud

Det er intentionen, at en del af arealerne bliver udbudt til ikke kommerciel anvendelse med henblik på at sikre en større bredde blandt tilbuddene på Nuuks Plads.

»Vores projekter skal give noget tilbage til stedet i form af byrum, landskab eller til nye fællesskaber. Derfor er det vores intention at leje en del af arealet ud til en billigere leje, så det bliver muligt for mindre kulturelle aktører at være en del af fremtidens Nuuks Plads, siger Mathias Seidenfaden Busck.

Før byggeriet på Nuuks Plads kan blive en realitet skal der vedtages en lokalplan for området. Som en del af lokalplanprocessen vil der blive afholdt borgermøder. Det første borgermøde forventes af blive afholdt i løbet af februar/marts.

Fakta om projektet:

  • Projektet omfatter 10.000 m2.

  • Der etableres blandet bolig og erhverv.

  • Højden på byggeriet vil være under 24 meter og vil dermed ikke overstige højden på de omkringliggende bygninger.

  • Byggeriet forventes at skabe plads til 100-200 beboere afhængig af boligandel.

  • 25 procent af boligerne vil være almene boliger.

  • 60-40% af arealerne forventes omdannet til erhverv (serviceerhverv, kultur, detailhandel)

  • Kilde: 2L Projektudvikling A/S

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Tove Stæhr sidder i karnappen med avisartiklerne om babyliget.

Hvem lagde babyliget på loftet? 93-årige fru Stæhr vil løse mysteriet

Sådan så det ud, da kinesiske lanterner lyste på Strøget sidste år. arkivfoto: Christian Lindgren/Ritzau Scanpix

Kinesiske lanterner skal lyse op på Strøget