Fra venstre: Formand for Nørrebro Lokaludvalg Mogens Petersen, teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL) og overborgmester Frank Jensen (S).
Fra venstre: Formand for Nørrebro Lokaludvalg Mogens Petersen, teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL) og overborgmester Frank Jensen (S). - Foto: Byrd/Signe Elisabeth Sloth

I fremtiden skal området ved stationen være grønnere og mindre kaotisk

Området ved Nørrebro Station skal være grønnere og mere sammenhængende. Det var der enighed om, da overborgmesteren, teknik- og miljøborgmesteren og Nørrebro Lokaludvalg tirsdag besøgte Nørrebro Station for at se på mulighederne for området.

Der er nok at tage fat på ved Nørrebro Station, som af mange opfattes som utrygt, nedslidt og kaotisk.

Så hvad skal man prioritere, når man i pengeposen kun har knap syv millioner kroner til at bruge på området? Det drøftede overborgmester Frank Jensen (S), teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL) og Nørrebro Lokaludvalg tirsdag, da de tog en tur ned ad Nørrebrogade med stationsområdet som destination.

Hovedfokus på dagens tur var Basargrunden overfor Føtex, som ved Budget 2020 blev besluttet at skulle være et permanent byrum.

»Men det nytter ikke noget, at vi kun kigger på Basargrunden, for vi er nødt til at skabe en helhed her i området, som lige nu virker meget usammenhængende,« siger Ninna Hedeager Olsen og fortsætter:

»Derfor skal vi med knap syv millioner kroner finde en løsning, som bliver god, og som lokaludvalget også har lyst til at stå inde for sammen med os, da de jo er nørrebroernes talerør.«

Træer og bede på vej

Formand for Nørrebro Lokaludvalg Mogens Petersen er enig i, at der er brhov for at skabe en helhed og ro i området, der efter hans mening virker meget kaotisk, som det er nu.

»Og hvis vi nu kunne få nogle træer og nogle bænke, ville det virkelig gøre noget godt for området,« siger han.

Teknik- og Miljøborgmesteren påpeger, at højbede med siddepladser også er en del af den plan, som forvaltningen vil præsentere for Borgerrepræsentationen.

»Og så er der jo en bænkepulje, som vi deler med Sundheds- og Omsorgsforvaltningen, men det er ikke til at vide, hvor mange bænke vi kan få fra den,« siger Ninna Hedeager Olsen.

Teknik- og Miljøforvaltningen vil nu foreslå et projekt for Borgerrepræsentationen, hvor der etableres en permanent byrumsløsning med:

– slotsgrus og genbrugsgranitfliser på de mest befærdede dele af arealet.

– belysning med wireophængte lamper, som den eksisterende belysning i området, og en tryghedsskabende effektbelysning med maste- eller pullertbelysning.

– cirka ti træer i hævede bede med mulighed for siddemuligheder på kanten af bedene samt græs og stauder i bedene.

Derudover kan der opstilles affaldsspande, cykelparkeringsstativer og enkelte lege- og aktivitetselementer.

Projektet forventes at kunne gennemføres på 18 måneder.

Teknik- og Miljøforvaltningens projekt bygger på tre bevillinger:

  • 4,8 mio. kr. som blev besluttet på Budget 2020

  • En donation på 0,8 mio. kr. fra Danica

  • 1,2 mio. kr. fra Overførselssagen 2017-2018

  • samlet anlægssum: 6,8 mio. kr.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Løs de fine rebusser, hvis du kan. Når regnen smælder ned, er der ikke andet at gøre end at blive indenfor og så kan man jo ligeså godt hygge sig lidt.

Kan du løse Tormods rebus

Tidligere leder af Frederiksberg Teater, Gert V. Nielsen.

Frederiksberg Teater: Gert V. Nielsen er død