Camille Sandby er en af de unge, der overvejer en erhvervsuddannelse.
Camille Sandby er en af de unge, der overvejer en erhvervsuddannelse. - Foto: Next Uddannelse København

Hundredvis af unge valfartede til infoaften om erhvervsuddannelser

De seneste fire år har NEXT Uddannelse København samlet alle sine uddannelser til en stor infoaften i januar på Nørrebro.

Uddannelsesinstitutionen udbyder over 40 erhvervsuddannelser, eux, 10. klasse og gymnasieuddannelser på 12 adresser i Storkøbenhavn. Der var derfor rigeligt at blive klog på for de mere end 1100 unge og forældre, der tirsdag aften havde fundet vej til erhvervsskolen på Rebslagervej.

Går mod strømmen

En af de unge, som deltog i infoaftenen, er Camille Sandby fra Glostrup, og selvom mange af hendes venner skal på gymnasiet til sommer, så har hun blikket rettet mod en erhvervsuddannelse.

»På et tidspunkt tænkte jeg bare, at jeg skulle i gymnasiet, for det er jo lidt det, alle gør. Men jeg er ikke så meget for at sidde på skolebænken hele tiden og kan godt lide at bruge mine hænder. Derfor er gymnasiet ikke noget for mig,« forklarer Camille Sandby.

Mere afklaret

Hun har brugt infoaftenen til at spore sig ind på, hvad der skal ske, når hun er færdig med 9. klasse.

»Jeg har kigget på snedker og møbelsnedker, for min morfar er møbelsnedker, og vi har derfor altid kendt til faget i min familie. Jeg har også hørt om teknisk designer og guldsmed. Lige nu er det nok møbelsnedker og guldsmed, der er mine favoritter,« fortæller Camille Sandby.

Selvom hun endnu ikke er sikker på, hvilken uddannelsen hun skal søge ind på til sommer, så har infoaftenen været med til at afklare hende.

»Det har været rigtig spændende, og jeg er i hvert blevet afklaret i forhold til, at det nok bliver en erhvervsuddannelse, jeg søger ind på til sommer,« afslutter hun.

1100 er det højeste besøgstal, NEXT Uddannelse København har oplevet på en informationsaften, siden de startede med at afholde informationsaftener for fire år siden.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Poeternes anden digtoplæsning afholdes på Nørrebro Bibliotek.

Poeter fra Nørrebro-forlag læser højt for nørrebroerne

Brumleby Museumskælder fejrer kyndelmisse.

Lyset bliver hyldet med kunst i Brumleby