Darcy‘s Kaffe er rykket fra Blågårdsgade og ind på hjørnet af Rantzausgade og Gartnergade. Her er der masser af plads i den kombinerede café og butik.
Darcy‘s Kaffe er rykket fra Blågårdsgade og ind på hjørnet af Rantzausgade og Gartnergade. Her er der masser af plads i den kombinerede café og butik. - Foto: Byrd/Peter B. Gravesen

Kaffe med ambitioner: Hos Darcy‘s er der kælet for kaffen og plads til alle

Darcy‘s Kaffe er rykket ind i den tidligere cykelforretning på hjørnet af Rantzausgade og Gartnergade. Her tilbyder ejeren Darcy Millar kvalitetskaffe, der stiller kaffetørsten hos alle, lige fra lattedrikkerne til de aller skrappeste kaffenørder.

Det er en imponerende rolig Darcy Millar, der tager imod i Darcy’s Kaffe mandag eftermiddag. En dag, der ellers ikke er gået helt efter planen. Opvaskemaskinen er gået i stykker, og om en halv time skal han hente en ny, som skal installeres, så han kan holde åbent i morgen. I dag er han nødt til at holde lukket, og han er flere gange nødt til at bede kunder, der har bemærket den nye café, om at komme igen i morgen.

29-årige Darcy Millar er oprindeligt fra London, men faldt for København efter at have været her på udveksling.

29-årige Darcy Millar er oprindeligt fra London, men faldt for København efter at have været her på udveksling. – Foto: Byrd/Peter B. Gravesen

»Vil I have kaffe?,« spørger han med et smil og finder en pose med colombiansk kaffe frem og gør klar til en omgang filterkaffe. Altså af den ambitiøse slags, hvor kaffen laves med hjælp fra digitalvægt og et opmærksomt øje på uret. Mængden af kaffe, vand og den tid, kaffen trækker, er altafgørende for kaffeoplevelsen, forklarer han og overtaler den latte-elskende journalist til at prøve den nybryggede kaffe uden den sædvanlige mængde mælk. Og det er faktisk slet ikke så dumt.

Fremtiden er lys

Darcy, som er opvokset i det centrale London, var på udveksling i København, og han følte sig så godt tilpas i den danske hovedstad, at han valgte at flytte hertil permanent og tage kæresten med. I dag bor han i Indre By, men han har boet på Nørrebro af flere omgange, hvor han oplevede, at der manglede et sted, hvor man kunne få rigtig god kaffe. Så i 2018 valgte han at åbne sin egen kaffebar. I første omgang i et kælderlokale i, hvad han beskriver som den rolige del af Blågårdsgade. Så rolig at han begyndte at se sig om efter andre lokaler. Han kunne hurtigt se muligheder i de store, lyse lokaler her på hjørnet af Gartnergade og Rantzausgade, og eftersom de er en del af en andel, var de også til at betale. Darcy har tidligere arbejdet i Elmegade og kender området godt, og han ser frem til, at Rantzausgade bliver genoprettet.

Darcy er ambitiøs omkring kaffe. Der overlades intet til tilfældighederne.

Darcy er ambitiøs omkring kaffe. Der overlades intet til tilfældighederne. – Foto: Byrd/Peter B. Gravesen

»Jeg får mulighed for at stille nogle borde og stole ud på fortovet, så jeg glæder mig til, at gaden bliver ændret og mindre trafikeret,« siger han.

Café og butik i én

Lokalerne ligger lige overfor en anden kaffebar, nemlig Shabaz, men det ser han ikke som et problem.

»Darcy’s Kaffe og Shabaz er to meget forskellige virksomheder. Jeg samarbejder med flere forskellige brands og sælger en række forskellige ting af højeste kvalitet, fordi jeg gerne vil have, at der skal være meget forskelligt at prøve her,« forklarer Darcy.

Bag den mørkeblå facade gemmer sig Darcy‘s Kaffe. Her lå tidligere en cykelhandler.

Bag den mørkeblå facade gemmer sig Darcy‘s Kaffe. Her lå tidligere en cykelhandler. – Foto: Byrd/Peter B. Gravesen

Hos Darcy’s Kaffe kan du udover at nyde en god kop kaffe også stille sulten med en croissant eller andet bagværk. Om lørdagen er der brunch og sandwich, og Darcy har planer om i løbet af de næste uger at føje morgenmad og frokostretter til en fast del af menuen. Er du til lækkert kaffeudstyr og magasiner om kaffe, kan du også finde dét i caféen, som desuden har et udvalg af økologiske t-shirts fra det portugisiske mærke ISTO, som brander sig på økologisk luksus og gennemsigtighed.

Darcy’s Kaffe rummer med andre ord alle de ting, som Darcy selv godt kan lide, og nøgleordet, der binder det hele sammen, er kvalitet.

Den kombinerede café og butik rummer alt dét, som Darcy Millar fra London selv bedst kan lide.

Den kombinerede café og butik rummer alt dét, som Darcy Millar fra London selv bedst kan lide. – Foto: Byrd/Peter B. Gravesen

Samtidig er Darcy glad for, at det er lykkedes ham, med hjælp fra sin kæreste, der er arkitekt, at gøre caféen hyggelig og skabe en hjemlig følelse. Her er alt fra loppefund til IKEA-genstande og nyere designervarer.

»Det må gerne føles som en forlængelse af folks dagligstue, og det er også den reaktion, jeg har fået fra kunderne,« siger han glad.

Du kan følge med på Facebook-siden Darcy’s.

Udover kaffe af høj kvalitet kan du også få forskelligt bagværk, og om lørdagen er der brunch og sandwich.

Udover kaffe af høj kvalitet kan du også få forskelligt bagværk, og om lørdagen er der brunch og sandwich. – Foto: Byrd/Peter B. Gravesen

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Næsten dagligt afspærrer billister ulovligt parkeringspladser på Prinsesse Maries Allé.

Autonome bilister spærrer p-pladser til egne biler

Vedtages et forslag, vil der fremover være 20 minutter mellem S-togene på Peter Bangs Vej Station mod ti minutter i dag.

Halvt så mange S-tog afgange på Peter Bangs Vej Station