Bo-Vita forventer, at der er en salgsaftale på plads for halvdelen af boligerne i Mjølnerparken inden for de næste måneder. Beboerne vil dog ikke skulle flytte ud før om et år eller to ifølge formand Jan Hyttel.
Bo-Vita forventer, at der er en salgsaftale på plads for halvdelen af boligerne i Mjølnerparken inden for de næste måneder. Beboerne vil dog ikke skulle flytte ud før om et år eller to ifølge formand Jan Hyttel. - Foto: Arkiv: Martin Sørensen

Beboere vrede over sen information om snarligt salg af Mjølnerparken

Det almene boligselskab Bo-Vita vil i løbet af de kommende måneder underskrive en salgsaftale på halvdelen af boligerne i Mjølnerparken. Beboerne er vrede over ikke at have fået den information før medierne.

Siden den såkaldte ghettoliste blev offentliggjort for første gang i 2010, har Mjølnerparken været på den.

Det skal et forestående salg af 260 boliger i Mjølnerparken være med til rette op på, og Bo-Vita oplyser, at de vil underskrive en salgsaftale på halvdelen af boligerne i løbet af de kommende måneder.

At salget vil ske allerede i løbet af de næste måneder kommer dog bag på beboerne, påpeger Jamila Versi, som er medlem en del af beboernetværket Almen Modstand, som er imod salget af boligområdet.

Hvis denne nyhed blev spredt internt mellem beboerne, ville vi ikke kunne aflive eventuelle usandheder.

Jan HyttelFormand for Bo-Vita

»Denne information er blevet givet til pressen, uden at man har orienteret beboerne, og de kan af den grund læse i avisen, at Bo-Vita vil sælge deres hjem i næste måned. Det er under al kritik og i uoverensstemmelse med, at Bo-Vitas formand, Jan Hyttel, hævder, at Bo-Vita gør alt, hvad de kan for at informere beboerne,« siger hun.

»Som beboere er vi vrede, og vi føler os misinformerede, når Bo-Vita henvender sig til medierne før de henvender sig til beboerne,« tilføjer Samiah Qasim, der er beboer i Mjølnerparken.

Ville undgå usandheder

Formand for Bo-Vita Jan Hyttel udtaler til Nørrebro/Nordvest Bladet, at han godt forstår, at beboerne føler sig utrygge, når de ikke ved, hvad der kommer til at ske.

»Når vi alligevel går ud i medierne om morgenen og først holder beboermøde om aften, så skyldes det, at vi ønsker at nå alle beboerne samtidig. Der bor tæt på 2000 mennesker i Mjølnerparken af mere end 80 forskellige nationaliteter. Når vi indkalder til vores beboermøder, møder der typisk 30 eller 40 beboere op. Det vil kun skabe større usikkerhed blandt beboerne, hvis budskabet går fra beboer til beboer og ikke fra Bo-Vita,« siger Jan Hyttel og tilføjer:

»Mange myter og fejlinformationer lever i Mjølnerparken, og hvis denne nyhed blev spredt internt mellem beboerne, ville vi ikke kunne aflive eventuelle usandheder. Det var først og fremmest vigtigst for os, at alle beboere havde adgang til nyheden og beskeden om, at ingen skal flytte her og nu, men først om et år eller to.«

Frasalget sker som følge af den politiske beslutning om, at andelen af almene familieboliger i de såkaldte hårde ghettoer skal nedbringes med 60 procent. Salget finder sted i forbindelse med en forestående renovering af Mjølnerparkens omkring 500 lejligheder.

Fokus på fremtiden

Bo-Vita har indsnævret feltet af potentielle købere, og Jan Hyttel oplyser, at boligselskabet i øjeblikket forhandler med tre mulige investorer.

»Vi vil under ingen omstændigheder sælge Mjølnerparken til en af disse ’Buy it, fix it, sell it’-investorer, som politikerne på det seneste har tordnet mod. Vi er udelukkende interesseret i en investor, der har en langsigtet interesse i området, og som vil bidrage positivt til, at Mjølnerparken i fremtiden bliver en helt almindelig og blandet bydel i København,« siger Jan Hyttel.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Kunstner Leah Robb foran det karakteristiske maleri, der er blevet stjålet. Lærredet er flere steder syet sammen efter et tidligere hærværk.

Kunstner fik stjålet maleri på Christiania – har nogen set det siden?

Nicklas synger for en plads i liveshows på fredagens bootcamp foran sin mentor Oh Land.

Amager hepper på Nicklas: Oh Land kan sende ham til liveshows i X Factor