Det store lokale på Rentemestervej 67 var et blankt lærred, blot med hvidt betongulv og betonloft, da Sylvester Larsson og Frederik Møller overtog det. Sylvester er søn af designer Rasmus Larsson, indehaver af Design By Us, som også ligger på Rentemestervej, som har hjulpet med inspiration til indretningen.
Det store lokale på Rentemestervej 67 var et blankt lærred, blot med hvidt betongulv og betonloft, da Sylvester Larsson og Frederik Møller overtog det. Sylvester er søn af designer Rasmus Larsson, indehaver af Design By Us, som også ligger på Rentemestervej, som har hjulpet med inspiration til indretningen. - Foto: Julie Stougaard

Social kantine på Rentemestervej: Tekno Eatery byder på hjemmelavet mad, som mor lavede den

Siden november har Sylvester Larsson og Frederik Møller knoklet for at gøre deres sociale kantine på Rentemestervej klar. I dag 14. februar åbner Tekno Eatery officielt. Vi var på besøg dagen før den store dag.

Rygterne om, hvad der mon ville åbne i ejendommen på Rentemestervej 67, hvor værestedet Clean House tidligere har ligget, har længe svirret. For et lille år siden stod det klart, at der var planer om en restaurant, men hvilken har været uvist. Nu har Tekno Eatery slået dørene op, og i dag fredag 14. februar er første officielle åbningsdag.

Tekno Eatery er en såkaldt social kantine, hvor der både er plads til ansatte fra virksomhederne i og omkring bygningen og kaffetørstige og sultne Nordvest-borgere.

Bag konceptet står Sylvester Larsson, 21, og Frederik Møller på 39. Det er deres første forretningseventyr sammen, men de kender hinanden ganske glimrende, eftersom Frederik er Sylvesters onkel.

Frederik Møller (tv.) og Sylvester Larsson (th.) er i familie. Tekno Eatery er dog deres første forretningseventyr sammen.

Frederik Møller (tv.) og Sylvester Larsson (th.) er i familie. Tekno Eatery er dog deres første forretningseventyr sammen. – Foto: PR-foto

Her, dagen før den officielle åbning, er der travlt, og Frederik sidder da også kun med ved interviewet et lille stykke tid, da han skal ud at slå et brød op. Det er ham og kokken Rikke, der står for maden hos Tekno Eatery, som brander sig på god, hjemmelavet mad af høj kvalitet, hvor størstedelen af råvarerne er økologiske.

En afslappet stemning

Sylvester og Frederik er glædeligt overraskede over, hvor mange ’walks in’ de har haft, siden uofficielt åbnede i sidste uge.

»Der er mange, der har været inde og få en kop kaffe og også mange, der bare lige har stukket hovedet ind for at se, hvad det er, der er åbnet her,« siger Sylvester, som fortæller, at både mødregrupper og folk, der skal holde møde, har kigget forbi, og alle er hjertens velkomne. Hele konceptet ved en social kantine er netop, at stedets gæster er en blanding af gæster, der bruger stedet i deres frokostpause, mens der også er folk udefra, der nyder mad og kaffe.

Frederik og Sylvester har opkaldt Tekno Eatery efter legetøjsproducenten Tekno, der producerede modelbiler, og som tidligere lå her på Rentemestervej.

Frederik og Sylvester har opkaldt Tekno Eatery efter legetøjsproducenten Tekno, der producerede modelbiler, og som tidligere lå her på Rentemestervej. – Foto: Julie Stougaard

»På den måde bliver der en mere uhøjtidelig og afslappet stemning her. Vi har også valgt ikke at have buffet, som man ofte ser i kantiner,. Vi serverer maden på fade ved bordene, og kan man spise mere, skal man bare sige til. Det er både med til at mindske madspild og skabe en mere rolig og hyggelig atmosfære,« forklarer Sylvester.

Damn good coffee

Tekno Eatery har to forskellige menukort, alt efter om man er en virksomhed, som er en del af frokostordningen, eller om man kommer ind ude fra gaden. Hører man til sidstnævnte type kunde, kan man vælge i mellem et udvalg af lækker morgenmad med for eksempel blødkogt æg, yoghurt og bagværk, en varm frokostret eller en af deres vegetariske madder, og så er der selvfølgelig flere forskellige typer kaffe og noget sødt og også et udvalg af vine, både naturvine og den konventionelle slags. Kaffen får de fra virksomheden Damn Good Coffee Company, som faktisk har til huse lige omme i baggården. Sylvester og Frederik vil nemlig, så vidt det er muligt og lever op til deres standarder, benytte sig af lokale forhandlere.

På frokostkortet er blandt andet madder med vegetarisk fyld til en pris på 65 kroner.

På frokostkortet er blandt andet madder med vegetarisk fyld til en pris på 65 kroner. – Foto: PR-foto

En rigtig mama

Om fredagen byder Tekno Eatery desuden på aftensmad til en pris på mellem 100-120 kroner, og på den officielle åbningsdag, som falder på Valentine’s Day, vil menuen naturligvis være brændende kærlighed.

»Rikke, vores kok, er sådan en rigtig mama, der elsker at lave god, hjemmelavet mad fra bunden, der virkelig smager som mors mad. Så man kan helt klart forvente at få et lækkert, godt måltid,« siger Sylvester med et smil.

Han erkender, at det da er lidt nervepirrende at have kastet sig ud i sådan et forretningseventyr blot to år efter, at han gik ud af gymnasiet.

»Men jeg elsker sådan nogle projekter. Vi har også en masse ideer til, hvad vi gerne vil bruge lokalet til, for der er så mange muligheder med det, men nu venter vi lige og tager én dag ad gangen,« siger Sylvester.

Læs mere på teknoeatery.dk.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Til sommer kan du blive viet på Cirkelbroen under fodbold-EM.

I kamp og kærlighed: Bliv viet under fodbold-EM

‘Dark Night of Humanity’ er en del af Copenhagen Light Festival og Amager Lyser.

Valentins eller dommedag?