Kritikken af Stram Kurs og Rasmus Paludan har runget gennem de sociale medier fra alle sider af de politiske spektrum.
Kritikken af Stram Kurs og Rasmus Paludan har runget gennem de sociale medier fra alle sider af de politiske spektrum. - Foto: Liselotte Sabroe Ritzau / Scanpix

Stram Kurs mødt med kritik fra alle sider: Han voldtager de rettigheder vi andre elsker

Af Christian M. Olsen og Simon Reenberg

Fra højre til venstre og det meste derimellem lader der til at være enighed om, at demonstrationer ved begravelser er uhørt.

Det har partiet Stram Kurs måtte sande, efter det mandag kom frem på kbhliv.dk, at partiet havde demonstreret oveni en muslimsk begravelse af et barn på Dortheavej i Nordvest.

Partiformand, Rasmus Paludan, som ikke selv var til stede ved demonstrationen, nægter, at der var tale om en begravelse på trods af, at hans egne folk har optaget en Youtube-video, hvor en rustvogn ruller ind og senere åbner bagsmækken, hvor der står en kiste i børnestørrelse.

Læs også: Hør Rasmus Paludan forklare: Vi har aldrig demonstreret til en begravelse

Flere fordømmer Stram Kurs‘ opførsel ved fredagens demonstration.

Pernille Skipper on Twitter

Jeg kan slet ikke bære tanken om forældre, der skal begrave deres barn og endda samtidig høre racistiske tilråb. Hvordan er vores land dog kommet hertil💔 https://t.co/KvdvBvnJ4V

Sikandar Siddique on Twitter

Rasmus Paludan og Stram Kurs voldtager og udnytter de frihedsrettigheder – ytringsfriheden og forsamlingsfriheden – som vi andre elsker, når de demonstrerer til begravelser af børn og spreder frygt blandt unge på skoler. Det er et forfærdeligt dilemma #dkpol #dkmedier

Også fra højre side af Folketingssalen lyder der kritik af Stram Kurs.

Venstres formand Jakob Ellemann skriver på Twitter: »Det her, det er så gennemført afskyeligt, afstumpet og umenneskeligt, at jeg ikke kan finde ord for det«.

Læs også: Politiet forklarer: Derfor lod vi Stram Kurs demonstrere midt i barne-begravelse

Dansk Folkepartis Søren Espersen tager også klart afstand fra handlingen på twitter: »Ekstremt smagløs demonstration af Paludans flok. Der ER ting, som mennesker (såfremt de ønsker at bevare benævnelsen) bare ikke gør«.

Den tidligere Venstre-mand og justitsminister Søren Pind påpeger, at ordensmagten skulle have håndteret situationen bedre.

Søren Pind on Twitter

Hvis mit barn blev begravet, og myndighederne ikke sikrede at det kunne foregå værdigt, fordi der stod gale mennesker og optrådte helt utilbørligt, kan jeg ikke love det ikke ville ende fysisk. Jeg kan nærmest garantere det. Nok er nok ift Paludan.

Vi har forsøgt at få en kommentar fra Københavns Politi, men de har ikke kunnet give os et svar endnu. Vi har spurgt dem, hvordan det kan være, at de tillader Stram Kurs at demonstrere lige op af en begravelse.

Københavns Politi har lovet at vende tilbage senere i dag.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Alma får en tillykke-krammer af Blachman.

Blachman om Alma fra Christianshavn: »Jeg synes, du er for vild«

Centrum for klimakvarteret er Sankt Kjelds Plads.

Klimakvarter har modtaget pris