Prisfesten, hvor Den Gyldne Termostat skulle overrækkes, blev aflyst på grund af myndighedernes anbefaling om at aflyse større begivenheder. Derfor modtog Kurt Hansen prisen i sit hjem.
Prisfesten, hvor Den Gyldne Termostat skulle overrækkes, blev aflyst på grund af myndighedernes anbefaling om at aflyse større begivenheder. Derfor modtog Kurt Hansen prisen i sit hjem. - Foto: HOFOR

Fik overrakt prisen i sit hjem: Nørrebroer løb med energiverdenens Oscar

Vinderen af HOFOR’s energipris Den Gyldne Termostat skulle have været fundet ved en prisfest onsdag 11. marts, men den blev desværre aflyst på grund af myndighedernes anbefaling om at aflyse større begivenheder af fare for corona-smitte.

Vinderen skulle dog findes og kåres alligevel, og i år blev det nørrebroer og maskinmester på uddannelsesinstitutionen KEA, Kurt Hansen, der løb med energiverdenens svar på en Oscar.

Inden Danmark lukkede ned, var der således et lille hold af HOFOR-folk, som tog ud til Kurt Hansens bopæl og overaskede ham med trofæ, blomster og vinderdiplomet med med titlen som årets energihelt 2020.

»Jeg er rigtig glad for den her anerkendelse og stolt over, at prisen landede på mit bord. Det er herligt at se, at det, vi har knoklet for, bliver værdsat. Jeg har ikke kunnet gøre det her alene. Hele teamet af driftsfolk har også spillet en afgørende rolle, ligesom flere af eleverne på skolen også har deres aktie i den her pris,« lød det fra en glad maskinmester på KEA, Kurt Hansen.

HOFOR begrunder prisen til Kurt Hansen med de årlige besparelser på varmeforbruget, han har sikret uddannelsesinstitutionen KEA. Kurt Hansen har i samspil med HOFORs energirådgiver gennemgået samtlige af skolens forsyningssystemer, hvor blandt andet ventilerne på radiatorerne er blevet udskiftet.

Gylden prisfest

HOFOR har siden 2015 afholdt Den Gyldne Termostat. I år var så første gang, at prisoverrækkelsen måtte rykke direkte ud til vinderen, hvor vinderen fik overrakt Den Gyldne Termostat.

Prisen er indstiftet af HOFOR, og vinderen findes i samarbejde med Københavns Kommune og Bygningsstyrelsen. Selve prisen er sponsoreret af Danfoss, og prisen gives til en person, der har sparet en masse energi og gjort en stor indsats for at udvikle og udbrede intelligent energistyring.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Tårnbys borgmester Allan S. Andersen roser borgere, pårørende og ansatte for deres indsats i en svær tid.

Corona-krisen: Borgmester glæder sig til at trykke hånd og sige tak

Dagmar Nøjgaard på vej ud med varer til en borger.

Kirke har oprettet hjælpegruppe til udsatte borgere