Sammenholdet i Mjølnerparken er blevet endnu mere tydeligt i denne tid, hvor Corona-virussen tvinger folk til at holde sig fra hinanden.
Sammenholdet i Mjølnerparken er blevet endnu mere tydeligt i denne tid, hvor Corona-virussen tvinger folk til at holde sig fra hinanden. - Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Beboer i Mjølnerparken: »Jeg havde næsten tårer i øjnene«

I denne svære Corona-tid står folk sammen, og ikke mindst i Mjølnerparken, hvor beboerne søndag spillede og sang fra deres altaner og åbne vinduer.

Da Robert Szymanowicz-Rodriguez på 45 flyttede fra Østerbro og ind i Mjølnerparken, kendte han ikke meget til området og havde kun hørt negative historier om boligområdet. Men i dag, et år senere, er han blevet klogere.

»Folk er utroligt søde, og der er et helt særligt sammenhold,« siger Robert Szymanowicz-Rodriguez, som kommer fra Polen.

Og sammenholdet kom for alvor til udtryk søndag, hvor flere af beboerne stillede sig op på deres altaner og i åbne vinduer og spillede musik og sang.

Se videoen her.

»Det var helt fantastisk. Jeg stod og lyttede i mit åbne vindue sammen med mine børn, og jeg havde næsten tårer i øjnene. Man kunne se, hvordan dem, der var nede i gården – også de unge mennesker, der ind i mellem laver ballade – standsede op og stod og lyttede,« fortæller Robert Szymanowicz-Rodriguez, som filmede en del af musikken.

De ældre beboere står bag

Han fortæller, at det er de ældre beboere i området, der tog initiativ til dette udtryk for sammenhold i Mjølnerparken.

»Flere af dem husker også 2. Verdenskrig, og de ved, at kun fællesskabet kan hjælpe os igennem denne svære tid,« siger Robert Szymanowicz-Rodriguez og tilføjer, at han har tænkt sig at gøre noget for dem til gengæld.

»I dag vil jeg gå rundt til dem og spørge dem, om jeg kan handle noget ind for dem, for jeg ved, at de ikke kommer ud i denne tid. Det er jo dem, der er i størst risiko i forhold til virussen, og det betyder ikke noget for mig, hvis jeg skal handle ekstra ind. Så det vil jeg gå rundt og spørge dem om i dag,« siger han.

Også i dag vil der blive sunget sange fra altanerne i Mjølnerparken, og Robert Szymanowicz-Rodriguez er spændt på, hvad der skal synges.

»At spille musik og synge sammen er også en måde at vise samfundet, at Mjølnerparken ikke bare er en ghetto. Det er et godt sted at bo, og der er et helt særligt fællesskab, ikke mindst blandt de ældre, som de mister, hvis de skal flytte ud af Mjølnerparken,« siger han og henviser til salget af en del af boligerne i boligområdet, der betyder, at en række beboere vil være nødt til at flytte ud af Mjølnerparken.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Dar Salim var vært ved årets Zulu Awards.

Millionhandel: Dar Salim køber lejlighed til 11,7 millioner kroner

»Vi håber af hele vores hjerte, at alt fungerer, når tæppet går op,« siger festivaldirektør Tine Fischer, der har forvandlet årets CPH:DOX til en virtuel filmfestival.

Filmfestival sadler om: Se dokumentarfilm hjemme i din stue