En genopretning af Jægersborggade er et af projekterne på kommunens bruttoliste.
En genopretning af Jægersborggade er et af projekterne på kommunens bruttoliste. - Foto: Martin Sørensen (arkiv)

København sætter gang i hjulene: Her er projekterne, der hurtigt kan gå i gang

Flere projekter på Nørrebro og i Nordvest er på listen over initiativer, der hurtigt kan blive sat i gang efter regeringens suspendering af anlægsloftet.

Efter regeringen torsdag meldte ud ud, at kommunerne må bruge flere penge på anlæg i resten af 2020, er Københavns Kommune klar til at sætte gang i byggeprojekter for op til 350 millioner kroner. Formålet er at hjælpe erhvervslivet gennem krisen.

Forvaltningerne i kommunen har hver især budt ind med opgaver, der hurtigt kan sættes i gang. Listen tæller over 100 projekter, der er vedtaget i tidligere budgetforlig, men som hidtil har været sat på hold på grund af anlægsloftet.

Blandt de projekter, der er på bruttolisten er byrumsforbedringer ved Ørnevej, Vibevej og Glentevej og en klimaindsats i samme område, øget tilgængelighed for bløde trafikanter på Sjællandsgaderuten og en forbedring af krydset mellem Rantzausgade og Nørrebroruten.

Også genopretning af en række veje er projekter, der hurtigt kan sættes i gang, indstiller Teknik- og Miljøforvaltningen. Det gælder blandt andet Jægersborggade, Frederiksborgvej og Bispebjerg Bakke.

»En stor kommune som København bestiller løbende opgaver hos en lang række leverandører. Her har vi fundet opgaver for et meget stort millionbeløb, som vi umiddelbart kan bestille ude på markedet og dermed sikre, at der kommer ordrer i bogen hos en række firmaer,« siger overborgmester Frank Jensen (S) i en pressemeddelelse.

»På en mørk baggrund er det her forslag win-win: Vi kan som kommune sende en lang række opgaver ud til virksomhederne og sikre arbejdspladser – og samtidig få ordnet nogle kommunale opgaver, som længe har trængt til at blive løst,« siger overborgmesteren.

Mange af opgaverne vil kunne sættes i gang umiddelbart og en stor del af dem vil kunne gennemføres i 2020. Nogle projekter er større og vil derfor række ind i 2021. Der er tale om opgaver, som har været udskudt til de kommende år pga. anlægsloftet.

Økonomiudvalget tager på tirsdag stilling til fremrykningen af de mange projekter.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Gangtunnelen under Sølvgade fra Rigensgade til Kongens Have er et af projekterne på listen.

København sætter gang i hjulene: Her er projekterne, der hurtigt kan gå i gang

”Vi forsøger på flere måder at hjælpe vores kunder ekstraordinært i denne tid. Vi ved, at mange plejer at komme i vores afdeling for at betale deres regning eller hæve kontanter omkring månedsskiftet, og det pres forsøger vi at imødekomme med nye løsninger”, siger filialdirektør Jesper Schou.

Danske Bank på Frederiksberg holder åbent for de mest nødvendige ekspeditioner