De nye lindetræer blev løftet på plads med kran.
De nye lindetræer blev løftet på plads med kran. - Foto: Pr-foto

Bispebjerg Hospital: Nye lindetræer skal bibeholde det historiske udtryk

Bispebjerg Hospital har gang i nogle helt store tilføjelser til de grønne områder omkring hospitalet.

Syv nye lindetræer er nemlig blevet plantet langs hospitalernes fredede alléer. De skal erstatte nogle af de træer, der desværre har måttet lade livet på grund af enten sygdom i træet eller byggeaktiviteter på området.

De nye lindetræer er over ti meter høje og skal bidrage til, at de fredede alléer beholder deres historiske udtryk. Træerne er en del af det historiske Bispebjerg Hospital, som omfatter bygninger, haver og vejforløb, der blev fredet af Slots- og Kulturstyrelsen i 2010.

Lindetræerne er fragtet med lastbiler hele vejen fra gartneriet i Langeskov på Fyn og er blevet placeret ved hjælp af kranvogn og præcisionsarbejde. Det var lidt af en oplevelse af se dem blive løftet på plads, fortæller projektleder Troels Harry.

»Vi har fået de største træer, som planteskolen kunne levere, og det er lidt særligt at se dem blive løftet på plads. Da de kom til hospitalet, var de ikke sprunget ud endnu, men nu hvor de er plantet, står de med lysegrønne blade, og det pynter virkelig,« siger Troels Harry.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Siden efteråret sidste år har Belinda Rasmussen oplevet, at der er blevet stjålet personlige ting fra hendes afdøde mands grav her på afdeling M på Assistens.

Gravtyveri: »Hvordan kan man få sig selv til at stjæle fra et gravsted?«

Skal der måske være et markedstorv på sydsiden af den nye bygning HUB1 på Kay Fiskers Plads?

Kom med ideer: Hvad skal Ørestad Citys byrum bruges til?