Lea og Alfrida fik sig en slem forskrækkelse

Leas mops var tæt på at blive stjålet

Dognapping. To mænd forsøgte at stjæle en hund, som var ude at gå en søndagstur på Østerbrogade. Ejeren advarer

Af Jesper Berg

jbe@minby.dk

112: Søndag sidst på formiddagen var 31-årige Lea på vej på besøg hos sin mor i Nyborggade. Med sig havde hun sin mops, Alfrida, og på Østerbrogade ved Sionsgade så hun to mænd komme gående op ad Sionsgade.

»Den ene stoppede op, mens den anden kom over mod mig, og allerede da blev jeg ekstra opmærksom,« fortæller Lea.

Hun sørgede derfor for at holde hunden i stram snor, da manden bukkede sig ned mod otte-årige Elfrida, som Lea har haft siden hvalp.

»Hvad laver du, spurgte jeg, men han begyndte bare at tale til hunden på gebrokkent engelsk, og pludselig tog han fat i selen og prøvede på at hive den af Alfrida. Det lykkedes heldigvis ikke, men det var kun fordi, jeg holdt hende i stram snor,« siger Lea, som derefter begyndte at råbe op, hvilket fik manden til opgive sit forehavende og løbe tilbage til sin kammerat, og sammen forsvandt de.

Så dem igen senere

»Jeg var helt rystet og prøvede at overbevise mig selv om, at han virkelig havde forsøgt at stjæle min hund. Det var ikke til at tro,« fortæller kvinden, som et par timer senere passerede stedet igen – denne gang sammen med sin mor – og igen så de to mænd for enden af Sionsgade.

Politiet noterede sagen

»Jeg vil gerne advare hundejere om det, der er sket. Jeg har hørt flere steder fra, at der en nogle, som har fået stjålet deres hunde for eksempel fra haver, og jeg tør heller ikke selv at lade Alfrida stå alene udenfor en butik, hvis jeg er inde at handle,« siger Lea, som beskriver de to mænd som værende cirka 30-35 år med mørkt hår og mørke øjne. Den ene har en orange jakke på og den anden en strikket blå trøje.

Lea ringede søndag til politiet, som noterede sig tyveriforsøget, i fald de skulle høre om flere episoder af samme art.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Åbent for de små hos KBK

Østerbros idrætsliv blev hædret