David Rønne så gerne

Street art / art street – i midterrabatten

Gadekunst. Til foråret bliver midterrabatten på Strandboulevarden genstand for en kunstudstilling lavet af lokale kunstnere. Lokaludvalget står bag og finansierer projektet

Af Jesper Berg

jbe@minby.dk

Kassetænkning: For få måneder siden blev David Rønne formand for kultur- og fritidsudvalget under Østerbro Lokaludvalg, og allerede nu barsler han med et storstilet kunstprojekt på Strandboulevarden, som skal bringe liv til den lidt triste gade.

»Vi har store planer for det store strøg, som jeg ynder at kalde Københavns længste hundetoilet,« siger David Rønne, der er medlem af lokaludvalget som repræsentant for Enhedslisten.

Grønt og rekreativt

»Der er alt for meget unødig plads på Strandboulevarden, som er præget af, at den ikke har en cykelsti, og at bilerne kører alt for hurtigt på strækningen,« konstaterer David Rønne, som ærgrer sig over, at alle de fantastiske planer, der gennem tiden har været for vejen, ikke er blevet til noget.

Blandt andet tanken om i 2017 at omdanne store dele af boulevarden til et grønt, rekreativt område, når HOFOR alligevel graver for at placere rør til afledning af regnvand i jorden tværs under Strandboulevarden. En tanke, som altså næppe bliver til noget.

Kunstnere inviteres

»Vi er desværre nødt til at koncentrere os om overfladen, hvor det er vores tanke til foråret udsmykke med lokalt produceret kunst. Nærmere betegnet street art,« siger David Rønne, som ved det seneste møde i Østerbro Lokaludvalg fik opbakning – ikke mindst økonomisk – til at gå videre med projektet, som forventes at blive sat i søen i midten af april.

Tanken er som nævnt at invitere lokale kunstnere til at deltage i kunstprojektet. Kunstnerne får hver overdraget en kasse af krydsfiner på cirka en gange en meter.

»Kuben kan kunstnerne derefter fylde med lys, kaste maling på eller bore huller i – det må de selv om. Det vigtige er, at de har det samme udgangspunkt,« understreger David Rønne.

Intet gadeliv

Kasserne bliver opstilles i midterrabatten på Strandboulevarden, hvor kunstnerne udsmykker dem til inspiration for de forbipasserende.

»Der er intet butiksliv i Strandboulevarden, som der var engang, og derfor er der heller ikke meget gadeliv. Det, håber vi på, vil street art-projektet være med til at afhjælpe, for jo flere aktiviteter, som involverer folk, jo flere mennesker og jo mere liv,« siger David Rønne, som er i fuld gang med at kontakte nogle af de etablerede kunstnere og kunstgrupper på Østerbro.

»Vi har et stort kreativt potentiale på Østerbro, som, jeg håber, vil engagere sig i at præge byrummet. De bestemmer selv hvilket værk, de vil lave, men det er vigtigt, at de engagerer sig,« siger projektlederen, som på sin rejser rundt i verden mange steder ser, at kunstnere samarbejder med myndigheder og grundejere om at gøre deres byer mere attraktive.

Kandidat til BR og FT

»Det er vigtigt, at vi forsøger at skabe områder i byen, som indbyggerne kan bruge og ikke bare passerer,« siger udvalgsformanden, der både er folketingskandidat og kandidat til borgerrepræsentationen for Enhedslisten.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Udsigt fra tårnet til metroen

|

Nøgne sandheder på bodegaen