Siden 2011 er der løbet parkrun i Fælledparken hver lørdag klokken 9. Alle kan møde op og deltage uden tilmelding. Foto: Dan Møller

Samme tid næste lørdag

parkrun. Siden 2011 har mennesker mødtes hver lørdag klokken 9 i Fælledparken for at løbe fem kilometer. Initiativet hedder parkrun, og det koster ikke noget, og der er ingen forening bag.

Af Thomas Frederiksen

thof@minby.dk

løb: »De første 10 gange sagde jeg ikke noget, de næste 10 gange sagde jeg: ’hej’, de næste 10 gange sagde jeg: ’det var nok et hårdt løb’,« fortæller Gert Nissen, som siden 2011 har løbet fem kilometer parkrun i Fælledparken, der er foregået hver lørdag klokken 9 siden dengang, uanset årstid og helligdage.

På en kold vinterdag kan der være 15 deltagere, på en varm forårsdag 150.

Nu er Gert Nissen oppe på 250 løb, og han er for alvor begyndt at tale med de andre i løbet.

Parkrun er et koncept, som stammer fra England i 2004. Siden det begyndte i Fælledparken, er der også kommet løb på Amager Fælled og Amager Strand.

»Der er ingen formel struktur. Vi er ikke nogen klub, forening, og vi har ingen sponsor. Det kræver ingen tilmelding, og man kan gå eller løbe,« fortæller Gert Nissen, når han skal nævne forskellen på parkrun og andre løb. Deltagerne er fra børn til +70 år.

Enhver deltager kan dog få taget sin tid, som frivillige sørger for. Og frivillig er noget, man bliver efterhånden og er ind i mellem.

Ifølge Gert Nissen, som også løber andre løb, skaber dette løb en særlig fællesskabsfølelse. Nogle af deltagerne i parkrun finder tilsvarende løb, når de er i udlandet. Og i Fælledparken er der også en del expats, der løber med.

»Både for at lære danskere at kende, men også for at møde andre udlændinge. Og så kender de det måske hjemmefra,« fortæller han.

Den engelske stifter af konceptet Paul Sinton-Hewitt gæstede parkrun i Fælledparken i lørdags, hvor 141 deltog.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Børnenes Kalle B er klar igen

Samme tid næste lørdag