Gennem en hel del år har B.93¿s anfører Martin Heisterberg været lærer på Kildevældsskolen, blandt andet i idræt. Her kan han fortsat blandt andet spille rundbold med eleverne, til gengæld må tilskuerne på Østerbro Stadion undvære ham efter sommerferien efter en lang karriere for B.93. Foto: Dan Møller

Heisterbergs sidste slag på lørdag


Af Thomas Frederiksen

thof@minby.dk

Fodbold: Legende lyder indledningsordet i underubrikken til denne artikel om B.93’s anfører Martin Heisterberg.

Nogle vil måske undre sig over, at en fodboldspiller, som hverken har optrådt i superligaen eller på landsholdet, kaldes det.

Det er hans klub B.93, som betegner Martin Heisterberg som en legende. Og det er med god grund.

Han har spillet 277 kampe for klubben. Dermed har han bogstavelig talt skrevet sig ind i historiebøgerne i den 125 år gamle klub. Han er nemlig på en fjerdeplads over spillere med flest førsteholdskampe gennem tiderne.

Det bliver dog kun til en kamp mere for B.93. Nemlig på lørdag hjemme mod Aarhus Fremad.

I løbet af foråret har han som 30-årig fundet ud af, at det skal være slut med fodbold på topplan.

»Det er et prioriteringsspørgsmål. B.93 har en krævende ramme for træning. Det er et udviklende miljø, som giver mening for talenter, men for os ældre spillere med familie og fuldtidsjob er det svært i dagligdagen,« siger han og tilføjer omkring sin beslutning om at stoppe:

»Der er meget, jeg har måtte sige nej til på det personlige plan, og det bliver sværere og sværere, for eksempel kom jeg for sent til min nieces barnedåb,« fortæller han.

Inkarneret østerbroer

Når Martin Heisterberg, der fylder 31 år til efteråret, betegnes som en legende i B.93, er det ikke kun på grund af det høje antal kampe, han har opnået.

Det skyldes også, at han var en af de spillere, som blev og kæmpede videre, da den gamle storklub rykkede ned i danmarksserien i 2012. Året efter var klubben tilbage i 2. division.

»Noget af det jeg er mest stolt over, var at jeg var med til at rykke B.93 op igen,« siger han og nævner om beslutningen om at blive i klubben fremfor at skifte som hovedparten af holdkammeraterne:

»Det var jeg ikke i tvivl om. Jeg skylder klubben mere, end den skylder mig,« siger han ganske bemærkelsesværdigt i en tid, hvor klubfølelse er som en by i Rusland (hvor der som bekendt snart er VM) for de fleste.

Martin Heisterberg er ikke bare knyttet stærkt til B.93. Han er også mere østerbroer end de fleste. Her har han altid boet, her har han haft en lang forboldkarriere, og her arbejder han også.

Barndommen var i Ryparken, i dag bor han på Østerbrogade med sin kone, og hans arbejdsplads er Kildevældsskolen, som han har været tilknyttet gennem cirka 10 år, både som uddannet lærer, hvor han underviser i geografi, dansk og idræt (naturligvis), og tidligere under sine studier.

»De lidt frække drenge hører lidt bedre efter, når de hører, at jeg er fodboldspiller. Det bliver så anderledes nu,« siger han med et smil.

Ind i mellem har eleverne været forbi Østerbro Stadion og set ham spille. Og der skal nok også komme nogen på lørdag, når han spiller sin sidste kamp.

Fortsætte i klubben

Martin Heisterberg begyndte i B.93 som 14-årig, efter han som mindre havde spillet i B.1903 på Lyngbyvej, og han har været der siden bortset fra et enkelt år i HIK i begyndelsen af seniortiden.

Selvom han som 30-årig er for ung til at spille old boys, regner han med at blive i klubben ved Svanemøllen.

»Jeg håber at blive i B.93 på en eller anden måde, også selvom det ikke er på førsteholdet. Det er jo mit andet hjem,« fastslår han og nævner, at han nok kommer til at savne at spille på førsteholdet.

Martin Heisterberg har i hele sin seniorkarriere været forsvarsspiller. Som så mange andre begyndte han dog længere fremme på banen som barn.

»Men jeg nok ikke mål nok i støvlerne,« konstaterer han.

Mange ostemadder

Noget målnæse har dog haft i karrieren i forsvaret. 13 mål er det blevet til gennem årene på førsteholdet.

Han er kendt som en pålidelig forsvarsspiller, men også en som kan »spille fodbold« frem ad banen. Disse egenskaber kombineret med rutinen har gjort ham til en naturlig anfører de senere år.

De mange kampe for B.93 er dog ikke det eneste, som Martin Heisterberg har gjort sig bemærket ved. Han har gennem karrieren samlet på næsen 70 ostemadder – gule kort. Det er vist nok klubrekord.

»Jeg er en vinder, når kampen spilles, og jeg giver alt, hvad jeg har,« siger han som forklaring. Efter endnu et gult kort havde han karantæne i weekenden i udekampen mod topholdet HIK, der blev tabt 1-2.

Til gengæld har han i sin lange kun fået to røde kort. Noget der tegner et billede af, at nok går han til den, men han er ikke grov.

»Jeg er nok irriterende for modspillerne, men ikke svinsk,« siger Martin Heisterberg, som tidligere i karrieren har haft sin lillebror Mads som holdkammerat. Han nåede over 100 kampe, men valgte at trappe ned allerede for nogle år siden.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Fredet mineralvandsfabrik får nyt liv

Sørgende klager over opførsel i Assistens Kirkegård