Den danske mester Celina Julin er blandt de udøvere, som benytter kastebanen. Arkivfoto: Michael Paldan

Kastebanen kastes videre

Fredning. Fredningsnævn København har længe gjort det klart, at kastebanen i Fælledparken skal nedlægges. Politikerne i kultur- og fritidsudvalget forsøger dog i 11. time at få banen til at blive.

Af Thomas Frederiksen

thof@minby.dk

facilitet: Kastebanen i Fælledparken, hvor bredde og elite kaster med hammer, spyd og diskos, står til at blive nedlagt med udgangen af 2018.

Det har længe stået klart, at de banen kun kunne være der i begrænset tidspunkt, da Fredningsnævnet for København har afgjort, at den indhegnede bane strider mod Fælledparkens rekreative formål.

Legeplads og fodboldbane

I stedet skal kastebanen være en del af idrætsområdet vil Københavns Universitet på Nørre Allé.

Det mener atletikklubberne og Danmarks landstræner i kastedisciplinerne Carsten Bomme vil forværre forholdene for sporten, da de mister sammenhængen med det øvrige atletikmiljø på Østerbro Stadion.

Samtidig har de svært ved at se logikken i, at netop kastebanen skal væk, da der også var en bane i Fælledparken inden den store renovering, og at der er hegn om flere legepladser og en fodboldbane i Fælledparken. Derudover er der offentlig adgang til kastebanen, når den ikke benyttes af atletikudøverne.

Nu er det endda sådan, at Nørre Campus er forsinket, og derfor kan der ikke etableres en bane der alligevel fra 2019. Derfor har kultur- og fritidsforvaltningen lagt op til, at der skal findes penge til at etablere en kastebane i Ryparken. Men politikerne i kultur- og fritidsudvalget vil det anderledes. De har vedtaget, at det skal undersøges endnu en gang, om der kan findes en løsning, så kastebanen kan blive i Fælledparken.

»Det må kunne undersøges endnu engang for, om der er muligheder,« siger kultur- og fritidsborgmester Niko Grünfeld (Alt.).

Han mener blandt andet, at der skal kigges på, om der kan være beplantning uden om kastenebanen i stedet for hegn, og at selve banen kan udnyttes mere rekreativt.

Prøver anden gang

Det er ikke første gang, at kultur- og fritidsudvalget forsøger at beholde kastebanen i Fælledparken. Også sidste efterår, da Carl Christian Ebbesen (DF) var borgmester, vedtog de en fælles udtalelse.

Det er imidlertid, teknik- og miljøforvaltingen som har været i kontakt med fredningsmyndighederne, og herfra er meldingen, at alle muligheder har været forsøgt, og at Fredningsnævn København har afvist at give flere dispensationer.

Nu har politikerne imidlertid pålagt kultur- og fritidsforvaltningen at henvende sig til teknik- og miljøforvaltningen for at prøve igen.

Østerbro Avis har forsøgt at få en kommentar fra Fredningnævn København for at få uddybet, hvorfor kastebanen strider mod Fælledparkens fredning, når der godt kan være hegn om andre faciliteter. Men myndigheden ønsker ikke at udtale sig.

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Sonjas luksus-lingeri byder på franske fristelser i Smallegade

Metroen kommer om et års tid