Grunden i Nordhavn som H.C. Andersen Adventure Tower ville bygge på. Arkivfoto: Michael Paldan

Folk bag højhus har sikret sig jord

ANDERSEN. Selskabet bag planerne om gigantisk højhus og forlystelsespark har indgået grundkøbsaftale med By & Havn om areal i Nordhavn. Aftalen træder i kraft, hvis politikerne vedtager projektet.

 

BYGGERI: Et 280 meter højhus med både ungdomsboliger, hotel og ejerlejligheder og en forlystelsespark i Nordhavn er rykket tættere på

Ejendomsudviklingsselskabet H.C. Andersen Adventure Tower (HCAAT) har indgået en betinget grundkøbsaftale med By & Havn på et areal op til 103.500 kvadratmeter i Ydre Nordhavn, oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

By & Havn, som er Københavns Kommunes udviklingsselskab, bekræfter dette over for Østerbro Avis.

Det samlede projekt omfatter op til 155.250 byggeretter, og opførelsen vil kræve en privat investering på cirka 6,5 milliarder kroner.

I første fase skal der investeres cirka 55 millioner kroner til udvikling af projektet frem mod lokalplan.

Arkitektfirmaet BIG ved Bjarke Ingels bliver ansvarlig for helhedsarkitekturen, og BIG har valgt også at investere i HCAAT-projektet.

Grundkøbsaftalen er betinget af, at Københavns Kommune i løbet af et par år vedtager en lokalplan for projektet.

Et politisk flertal er moderat positive, men kræver dog, at projektet først står færdigt, når Nordhavnstunnelen er indviet, for at trafikken ikke skal bryde helt sammen.

Det er en præmis for grundkøbsaftalen, at der af hensyn til trafikafviklingen er samtidighed i ibrugtagningen mellem forlystelsesparken og Nordhavnstunnellen.

Der er dog markant lokal modstand mod projektet på Østerbro, så der skal nok blive en hed debat i løbet af de næste par år.

Projektering- og byggeperioden er forventeligt på seks-syv år fra vedtagelsen af lokalplanen, vurderer rådgivningsvirksomheden Rambøll.

»Vi har nu indgået en betinget grundkøbsaftale med By & Havn, som lever op til de forudsætninger for en videre lokalplanproces for H.C. Andersens Adventure Tower-projektet, som Teknik- og miljøudvalget vedtog på deres møde den 1. oktober 2018. Vi er nu i dialog med investorer om finansieringen af første projektfase frem til eventuel vedtagelse af lokalplanen,« udtaler Kurt Immanuel Pedersen, administrerende direktør for HCAAT-projektet.

Valg af skitseforslag

»Vi indleder nu næste fase i samarbejdet med Københavns Kommune og By & Havn, hvor HCAAT-teamet skal levere 3 skitseforslag, hvoraf et skitseprojekt skal udvælges i samarbejde mellem parterne og efterfølgende indarbejdes i den forventede lokalplan. Startredegørelse forventes vedtaget i oktober 2019, såfremt der er politisk opbakning til skitseprojektet og opbakning til at arbejde videre frem mod lokalplan for HCAAT-projektet i 2021,« udtaler Kurt Immanuel Pedersen.

Almene ungdomsboliger

Der etableres almene boliger med et areal på mellem cirka 6.250 og 10.000 kvadratmeter, svarende til 25 procent af lejlighederne, som opføres og drives af den almene boligadministrator KAB.

De almene boliger vil blive etableret som ungdoms- og kollegielignende boliger, hvoraf en andel målrettes unge med særlige udfordringer.

H.C. Andersens Adventure Tower har oplyst, at de vil indgå i et forpligtende socialt samarbejde, som skal give beskæftigelse til udsatte unge.

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

0

Se billederne fra året, der gik på Nørrebro og i Nordvest. Februar:

P-prikker på langgaden