Billedserie: Københavns første klimakvarter indvies på lørdag

På lørdag 23. februar bliver Klimakvarteret på Østerbro indviet. Østerbro Avis/kbhliv.dk har vandret langs Bryggervangen og Sankt Kjelds Plads sammen med kommunens folk inden da.

GRØNT: »Det fulde potentiale ser vi først senere i år, når det bliver sommer,« lyder det fra Mikkel Balskilde, centerleder i Center for Klimatilpasning i Københavns Kommune.

»Træer er plantet om vinteren, men buske plantes i april og marts. Midt i juni er vi færdige med alt,« supplerer byggeleder Jakob Jensen.

Der har været talt om det årevis, og de sidste par har gravemaskinerne været i gang omkring Bryggervangen og Sankt Kjelds Plads. På lørdag sker det endeligt: Klimakvarteret åbner.

LÆS OGSÅ: https://kbhliv.dk/2018/11/28/93587/borgere-frygter-ny-rundkoersel/

Klimakvarteret er resultatet af seks års områdefornyelse, som sluttede i sommeren 2016. Den grønne ændring har to formål: Dels bliver kvarteret langt mere grønt og rekreativt for borgerne, og dels skal det hindre oversvømmelser i kældre i kvarteret, når der er massive regnskyl.

»Det vil styrke potentialet, hvor der samtidig gøres noget ved byrummet. Det vil invitere til liv og sammenhængskraft,« siger Mette Faber, som er projektleder for Klimakvarteret.

Byggeleder Jakob Jensen tilføjer:

»Butikkerne der ligger her har vi kontakt med. Der bliver god mulighed for udeservering for dem,« siger han.

Tilbage til vandet. Det bliver simpelthen forsinket i de grønne områder, så det ikke overfylder kloakkerne og ryger ind i husene, er det hensigten. Strømmen går fra Australiensvej i nord til Landskronagade, hvor HOFOR havde et kæmpe arbejde i gang, der varede mere end et år for et par år siden.

Her er store rør dermed klar til at føre vandstrømmene til Øresund.

»Det er et af mange projekter, en del af et kæmpestort puslespil,« siger Mikkel Balskilde og henviser til klima-satsningen i hele Københavns Kommune.

Klimakvarteret på Bryggervangen og Sankt Kjelds Plads åbner lørdag 23. februar klokken 12-14
Der vil være koncert med fuglefunkgruppen Dans & Lær, mulighed for at se kvarteret fra tagfarmen ØsterGro samt gode råd til bæredygtig livsstil v. Miljøpunkt Østerbro.

Teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL) og formand for Østerbro Lokaludvalg, Allan Marouf, holder taler kl. 12.15, hvorefter snoren klippes over.

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Foredrag i vandtårnet: Fattigdom, sult og bæredygtig udvikling i Afrika

Michelin-stjernerne funkler: Her er de københavnske restauranter på listen