Medborgernes unge foreslog på mødet, at der etableres et idrætsanlæg i kvarteret ved Aldersrogade, Sigybsgade og Haraldsgade, som består af en fodboldbane og en multibane omgivet af grønne områder og ungdomsboliger. Pressefoto

Unge: Vi vil have et idrætsfællesskab

OPRÅB. Borgerrepræsentationens politikere var onsdag inviteret til debat i Nørrebrohallen, hvor Medborgernes unge tog styringen og præsenterede deres ide til et nyt idrætsanlæg på Ydre Nørrebro, som skal skabe et større fællesskab.

FÆLLESSKAB: Der mangler idrætsfaciliteter til unge på Nørrebro. De lokale unge ønsker sig sunde ungefællesskaber i lokalområdet, indflydelse på byens udvikling og konkrete bud på en løsning.

Det gjorde Medborgernes unge onsdag klart for Borgerrepræsentationen, som var blevet sat i stævne i Nørrebrohallen.

Her fremlagde de unge problematikken for de fremmødte og politikerne. Fodboldklubben FF var også repræsenteret ved mødet, hvor Sebastian Grubak Salmonsen fortalte om udfordringerne med at finde et sted at træne. For på trods af at være en fodboldklub med 100 medlemmer, har de ingen fast bane og ingen faste træningstider.

»Det betyder, at der forsvinder en masse talent og rollemodeller til andre bydele, og det synes jeg er synd,« siger Sebastian Grubak Salmonsen.

Idræt i Haraldsgade

Arbejdsgruppen kommer på scenen og præsenterer deres vision for et idrætsanlæg på Nørrebro, som de har fået udarbejdet med hjælp fra en arkitekt: en fodboldbane, en multibane, grønne områder og ungdomsboliger. Placeringen er i kvarteret ved Aldersrogade, Sigynsgade og Haraldsgade på Ydre Nørrebro.

De gør det klart, at mødet i aften ikke bare handler om at finde plads til fodboldbaner.

»Det handler om a styrke det lokale fællesskab på Nørrebro uanset sportsgren. Det er lige meget, for vi er alle ligeværdige. Men et idrætshus er et frirum, hvor man kan være sammen med andre om noget og et sted, hvor man kan komme ud med sine aggressioner ved at dyrke sport. Man får det godt af det. Det er fedt at komme til træning og være sammen med sine venner,« siger Tarek fra Ressourcecenter Ydre Nørrebro.

Forslag om Østerbro

Efter præsentationen af de unges vision er det politikernes tur til at komme på scenen, og alle roser de engagementet fra de unge.

»Selvfølgelig forpligter vi os til det her projekt. Vi stopper ikke, før unge mennesker får bedre muligheder for at dyrke idræt og fællesskab på Nørrebro,« svarer Jonas Bjørn (S), der er medlem af Kultur- og Fritidsudvalget, mens Gruppeformand for Radikale Venstre og medlem af Teknik- og Miljøudvalget, Mette Annelie Rasmussen udvikler videre på de unges forslag.

»Jeg synes, det kunne være interessant, hvis I her på Nørrebro blev blandet mere med Østerbros unge. Jeg tænker, at det kunne være spændende at undersøge muligheden for at lægge det her idrætsanlæg på Beauvaisgrunden på Østerbro,« siger hun.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Nej tak til ungdomsboliger på Ydre Nørrebro

Østerbroer er videre i X-factor